Mann pågrepet og siktet for drap på kvinne i Åsane

Politiet har pågrepet den 19 år gamle mannen som var i leiligheten i Åsane og siktet ham for drap på en 20 år gammel kvinne.

Sivilt politi ved stedet i Åsane hvor det lørdag kveld ble funnet en død kvinne i 20-årene. En mann som var i samme leilighet, er siktet for å ha drept kvinnen.

Siktede blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

– Han kommer til å akseptere fire ukers varetekt. Han vil ikke være til stede i fengslingsmøte hvis han kan unngå det. Det er på grunn av helsetilstanden hans, sier siktedes forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, til Bergens Tidende.

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt sa på en pressebrifing i Bergen søndag kveld at 19-åringen først ble siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand, natt til søndag klokka 2.

– Siktelsen ble endret til drap etter funn på åstedet, sa hun.

Var studenter i Bergen

Kriminalteknikere startet arbeidet på åstedet rett før klokka 3 natt til søndag. Leiligheten er nå plombert.

– Natt til søndag ble vitner avhørt på stedet – naboer og huseier. Ytterligere avhør vil bli foretatt utover i uka. Søndag formiddag ble avdødes familie avhørt på telefon. Politiet sikrer nå digitale spor og kartlegger aktiviteten til de to, sa hun.

Familien, som ikke er bosatt i Bergen, har fått oppnevnt Einar Raaen som bistandsadvokat.

Både avdøde og siktede er født og oppvokst i Norge. Begge er fra Østlandet, men fra forskjellige steder. Siden i høst har de vært studenter i Bergen.

Bekymringsmelding

Politiadvokaten opplyste at huseieren klokka 21.30 lørdag kveld fikk bekymringsmelding fra avdødes familie da de ikke fikk kontakt med de to.

Huseieren låste seg inn to timer senere og fant kvinnen og mannen. Politiet ankom klokka 23.39, og ambulanse like etterpå. Kvinnen ble erklært død på stedet.

19-åringen ble sendt til Haukeland universitetssjukehus, der hans forsvarer snakket med ham i mange timer søndag. Advokaten sier til BT at dokumentene i saken er klausulerte.

Funnet i forskjellige rom

Siktede skal ha bodd i samme leilighet som avdøde, men de skal ikke ha vært kjærester. 19-åringen er tidligere ikke straffedømt.

Mannen ble funnet i et rom, mens kvinnen lå død i en seng på soverommet. Ifølge de som fant dem, var dynen pakket rundt kvinnen, skriver Bergensavisen.

Kvinnen obduseres trolig på Gades Institutt i Bergen mandag, for å fastslå dødsårsaken.