Xbox 360 Elite til Europa i august

Den forbedrede versjonen av den populære spillkonsollen Xbox 360 er klar for Europa.

Xbox 360 Elite lanseres i Europa den 24. august, sa markedsføringssjef i Microsoft, Jeff Bell under Microsofts store pressekonferanse på spillmessen E3 i Los Angeles tidlig onsdag morgen.

Den nye Xbox 360 har 120 GB harddisk, støtte for HDMI og et sort tema. Selve konsollen har en matt, sort overflate og med i pakken følger en sort kontroller og sorte høretelefoner.

Markedsplass

Det vil også være mulig å kjøpe den nye harddisken separat.

Prisen på den nye konsollen er ikke kjent. I USA koster den 479 dollar eller rundt 2800 kroner.

Microsoft lover at video-downloads også vil bli tilgjengelig for Xbox-brukere i Canada og Europa.

— Vi lanserer i Storbritannia, Irland, Frankrike og Tyskland først, deretter kommer de andre landene så fort vi klarer, sa Microsofts Shane Kim under pressekonferansen, ifølge BBC.

LES OGSÅ: Blingbox 360

I USA har Xbox Live’s "markedsplass" blitt en stor suksess. Her kan man laste ned filmer og serier. Nå ligger det mer enn 2100 timer med innhold fra 28 forskjellige nettverk og studioer på markedsplassen. Nesten 500 av timene er innhold i HD-kvalitet.

På samme messe kunngjorde Microsoft at de har inngått et stort samarbeid med Disney. Det betyr at alle filmene til studioet blir tilgjengelig via Xbox Live Marketplace i USA fra og med i dag.

Microsoft har allerede avtaler med CBS, Turner Broadcasting, Warner Bros., Paramount, MTV og UFC.

LES OGSÅ: Kjøpte Xbox-spill - fikk porno

Halo 3-trailer

Selskapet forsikret på den samme messen at de faktisk har gjort det de kan for å løse problemene som har gjort at mange har returnert sine Xbox 360-er på grunn av feil.

Microsoft har satt til side nesten seks milliarder kroner for å dekke kostnader knyttet til utvidede garantier.

Både "Halo 3" og "Grand Theft Auto IV" vil bli tilgjengelig for Xbox 360 i løpet av året. "Resident Evil 5" kommer i løpet av 2008. Se den nyeste traileren fra Halo 3 her!

Slik ser Xbox 360 Elite ut

LES OGSÅ: Vi testet Xbox 360 HD DVD Drive

Markedsføringssjef i Microsoft, Jeff Bell, lovet at Xbox 360 Elite kommer til Europa i august under en pressekonferanse på spillmessen E3 i Los Angeles.