Norge

En omkom - tre skadet

En mann omkom og tre personer ble lettere skadet i en ulykke med tre personbiler og en trailer ved Halden torsdag kveld.

Flere biler kom i brann etter kollisjonen.
  • Stine Barstad
    Journalist

Ulykken skjedde på Hjelmungen nær E6-avkjøringen til Halden klokken 19.49 torsdag kveld.— Tre personbiler og et vogntog er involvert i ulykken. Totalt var det fire personer i bilene. En mann omkom, mens tre er meldt lettere skadet, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen ved Østfold politidistrikt til Aftenposten.no.

Den ene sjåføren ble kastet ut av bilen under sammenstøtet.Det oppsto brann i vogntoget og i to av bilene etter ulykken. Alle de tre kjøretøyene ble utbrent, mens en varebil skal ha fått mindre skader.

Politiet tror brannen kan skyldes at en eller flere av bensintankene er blitt antent.Vogntoget skal ikke ha inneholdt farlig last. Ifølge politiet kom en av personbilene over i motsatt kjørefelt. Ifølge Aftenpostens fotograf på stedet ser det ut til at trafikken i begge retninger har gått i nordgående løp, mens det var veiarbeider i sydgående løp.

E6 er nå stengt i begge retninger, og vil ifølge operasjonsleder Martin Nygårdsmoen være det en god stund utover kvelden.

Det er omkjøring på riksvei 118 mellom Svingenskogen ved Halden og Høk ved Skjeberg.

Ulykken skjedde på Hjelmungen nær avkjøringen til Halden.
Det skal ikke ha vært farlig last i vogntoget.