Dro rett til Stockholm

Ekspresidenten reiste fra Bergen sent i går kveld. Han valgte å reise til Stockholm istedenfor Oslo, der han skal holde foredrag i kveld.

Bill Clinton fotografert mens han holdt foredrag i Grieghallen i går kveld.
  • Kjetil Kjetil Olsen
  • Hans O. Torgersen (multimedia)

Bill Clinton er for tiden på norgesbesøk — med foredrag om integrering av innvandrere, kulturkonflikter, fattigdom i den tredje verden og miljøproblemer. Mandag gjestet han Tromsø, og i går kveld talte ekspresidenten i Grieghallen i Bergen. Etterpå dro han rett til Flesland. Aftenposten.no er kjent med at ekspresidentens privatfly lettet ved 22-tiden.

Dro til Sverige

I kveld entrer Clinton scenen i Oslo Spektrum. Men pustepausen mellom fordraget i Bergen og foredraget i Oslo ble ikke brukt til å se mer av Norge - til tross for at Clinton har omtalt Norge og nordmenn i svært positive ordelag. Aftenposten.no er kjent med at kjent med at Clintons fly satte kursen for Sverige og Stockholm. Stockholm-besøk er ikke en del av Bill Clintons offisielle program. Ifølge SvD.se - Svenska Dagbladets nettside - reiste Clinton til Sverige for å møte representanter for investeringsselskapet Investor. - Jeg kan ikke kommentere om han har vært her eller ikke, men vi har i dag hatt en konferanse der vi har invitert personer i vårt nettverk, sier Investors fungerende informasjonssjef, Oscar Stege Unger, til SvD.se. Den amerikanske ambassaden i Stockholm bekrefter overfor SvD.se at den tidligere presidenten var i Sverige onsdag.Kim Nordli, presseansvarlig for Clinton-besøket i Oslo og Tromsø, ønsker ikke å svare på spørsmål om hvor Bill Clinton dro etter Bergen-besøket eller hvor han befinner seg onsdag ettermiddag. - Svaret er ingen kommentar. Det er sikkerhetsmessige grunner til dette, sier Nordli.

Møter Stoltenberg

Nordli bekrefter imidlertid at Bill Clintons fly forlot Flesland i går kveld. - Etter det vi kjenner til, forlot han Bergen i går kveld, sier han. Clinton skal møte statsminister Jens Stoltenberg i Oslo før foredraget i Oslo Spektrum. Ifølge statsministerens kalender på Odin.dep.no skal dette skje klokken 18.30. Én time og tre kvarter senere går USAs tidligere president på scenen i Oslo Spektrum. Bill Clinton er ikke den eneste som er verdt å lytte til i Oslo Spektrum i kveld. Også Kofi Annan og Hans Blix skal holde foredrag. Annan er tidligere generalsekretær i FN, mens Blix tidligere var utenriksminister i Sverige, generaldirektør i Det internasjonale atomenergibyrået og leder for FNs våpeninspektører i Iran.