To skadet i båtulykke utenfor Kragerø

I alt elleve personer var involert i båtulykken utenfor Kragerø natt til søndag. To fritidsbåter kolliderte.

Båteieren som politiet søkte etter i forbindelse med en båtulykke i skjærgården utenfor Kragerø natt til søndag, meldte seg, opplyser politiet.

Søndag morgen opplyste operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud til Aftenposten at de hadde kontroll over alle personene i båtene.

– Den ene båten stakk av, og da fikk vi mistanke om promillekjøring. Personene i denne båten meldte seg etter to timer, sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud til Aftenposten.

Det ble først meldt at to personer var alvorlig skadet. Skadeomfanget var imidlertid mindre alvorlig enn det politiet først antok. Det skal dreie seg om lettere hodeskader og beinbrudd.

– Tre andre personer ble sendt til legevakten for en sjekk. De ble relativt raskt skrevet ut, sier Jonsrud til Aftenposten lørdag ettermiddag.

– Alle de involverte personene er i 20-årene, sier operasjonsleder Ottar Steinstø ved Sørøst politidistrikt til Varden.

Båtfører meldte seg

Hovedredningssentralen satte i gang en omfattende aksjon etter meldingen om båtulykken, som de fikk inn klokken 1.11.

– En båt har kommet seg til land i Kragerø. Den hadde åtte personer om bord. Den andre båten har vi ikke informasjon om nå, sa vakthavende redningsleder Oddgeir Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB like etter at ulykken hadde skjedd.

Det ble raskt klart at båt nummer to hadde kjørt videre etter sammenstøtet.

Klokken 2.20 opplyste politiet at eieren av andre båten hadde meldt seg. Den kjørte inn til en båthavn ikke langt fra ulykkesstedet og det var tre personer om bord, men ingen av dem er skadet.

Mistenkt for promillekjøring

Søndag morgen var politiet i gang med etterforskning.

– Vi har gjort noen undersøkelser, men det er altfor tidlig å komme med noen konklusjoner. Vi har hatt fokus på livreddende arbeid. Vi har hatt noen korte, innledende avhør og samtaler med involverte, men det er mye som gjenstår. Etterforskningen har knapt begynt, sier Steinstø til Varden.

Søndag ettermiddag opplyser operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud at føreren av den ene båten er mistenkt for promillekjøring. Politet har sikret seg blodprøver av vedkommende.

– Politiet har også samlet vitnebeskrivelser fra stedet. Vi har beslaglagt begge båtene med henblikk på tekniske undersøkelser.

Den mistenkte er ikke formelt avhørt ennå.

Hovedredningssentralen satte luftambulansen i søk og et redningshelikopter fra Rygge deltok i letingen etter den andre båten. I tillegg bidro både redningsskøyten og et kystvaktfartøy i den omfattende aksjonen etter ulykken.