Arbeiderpartiet på sitt laveste med Støre som leder

Arbeiderpartiet faller til det laveste nivået siden Jonas Gahr Støre overtok som partileder, viser januarmålingen til Dagens Næringsliv. Samtidig faller både Venstre og SV under sperregrensen.

Jonas Gahr Støre får kritikk for å bruke hjernen til å tenke med.

Arbeiderpartiet har en nedgang på 3,1 prosentpoeng, mens Høyre bykser tilsvarende frem, ifølge Sentios partibarometer.

— Støre oppleves nok som litt utydelig. Den ene dagen er Ap enige om politikken og den andre dagen er de kritiske mot hele regjeringen, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagens Næringsliv.

Ap-leder Jonas Gahr Støre medgir at flyktningsituasjonen er en årsak til nedgangen, men han mener partiet ikke har vinglet.

Her kan du se hva Støre svarer når Aftenpostens Trine Eilertsen og Harald Stanghelle spør om han er en «tåkefyrste»:

— Jeg har forståelse for at statsministeren føler seg presset og ikke får med seg Arbeiderpartiets politikk, men jeg kan berolige henne med at vår linje er fast, sier Støre.

  • LES OGSÅ: PR-byrå har kåret vinneren av «Årets tåkeprat»
    Ap er fortsatt det største partiet med en oppslutning på 32,5 prosent (-3,1), etterfulgt av Høyre på 24,1 prosent (+3,5), Frp 17,2 prosent (+0,6), Sp 6,4 prosent (-0,7), MDG 4,4 prosent (0,0), KrF 4,3 prosent (0,0), SV 3,8 prosent (+0,2), Venstre 3,4 prosent (-0,5), Rødt 1,5 prosent (-0,7) og andre partier 2,3 prosent (+0,7).

Målingen gir så vidt borgerlig flertall på Stortinget. Høyre, Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti får tilsammen 86 stortingsrepresentanter, ti færre enn de fire partiene har i dag. (©NTB)