Fjerdemann fengslet for narkosmugling i småfly

Ytterligere en mann er varetektsfengslet etter at tollere fant 50 kilo hasj om bord i et småfly fra Tyskland som landet på Kjeller på Romerike mandag.

Det var i dette småflyet tollerne fant 50 kilo hasj og et stort antall piller etter at piloten landet på Kjeller flyplass uten landingstillatelse.

Tre tyskere ble fengslet onsdag. En nordmann ble fremstilt for fengsling torsdag, skriver Romerikes Blad.

– Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg helt uforstående til saken, sier advokat Patrick Neumann, som forsvarer mannen.

En av de tre andre fengslede, en tysker i 40-årene, har erkjent straffskyld i saken. De andre nekter for å ha noe med smuglingen å gjøre.

Ytterligere en nordmann ble avhørt i saken onsdag, men blir ikke fremstilt for fengsling. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Da flyet landet på Kjeller flyplass uten landingstillatelse mandag kveld, hadde alarmen gått hos Tollvesenet. Inne i flyet, en Cessna, fant tollerne 50 kilo hasj og et stort antall piller.

Politiet har overtatt etterforskningen og sent tirsdag kveld gjennomførte man en aksjon mot de mistenkte mottagerne av narkotikaen. To nordmenn i 40-årene ble da pågrepet.