Norge

Drapssiktede har rømt fra Sverige

Makaveli Lindén (20), som er siktet for drapet på Majorstuen, flyktet til hjemlandet Sverige. Nå bekrefter politiet at han har rømt til et annet land.

Dette skal ifølge politiet være etterlyste Makaveli Lindén. Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon klokken 13.16 drapsdagen. Politiet tror at han flyktet langs gangveien ved Frognerelven, der politiet har funnet gjenstander man knytter til saken. Foto: Politiet

 • Hans O. Torgersen
  Journalist

– Vi jobber ut fra at han ikke befinner seg i Norge eller Sverige, sier politiinspektør Grete Metlid i Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag formiddag.

Politiet jobber med konkrete spor og opplysninger.

– Av taktiske årsaker ønsker jeg ikke å gå inn på detaljer om dette nå, sier hun.

Søndag ettermiddag valgte politiet i Oslo å gå ut med navnet på den siktede 20-åringen, etter at man hadde klart å identifisere ham ved hjelp av overvåkingsbilder som ble offentliggjort fredag. Han het tidligere Christian Bo Lindén.

Lindén er siktet for både et ran og drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24), som mandag 15. oktober ble funnet drept i kollektivet der han bodde på Majorstuen i Oslo.

Lindén er nå etterlyst over hele verden.

– Vi har grunn til å tro at han forlot Norge etter drapet og ranet mandag, og at han tok seg til Sverige, sa politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse søndag.

Straffedømt flere ganger

Lindén er straffedømt flere ganger i Sverige. Den siste dommen fikk han i begynnelsen av oktober i fjor.

Aftenposten har lest dommen der han ble dømt til ett år og seks måneders fengsel for et ran der han tok seg inn i et kollektiv og ranet beboerne.

Politiets kriminalteknikere leter etter blodspor på muren mellom åstedet, der og skolegården til Majorstuen skole. Foto: Hans O. Torgersen

«Christian Lindén har vist hensynsløshet og råhet ved å ta seg inn i boligen gjennom et åpent vindu på et tidspunkt da de fornærmede sov og gjerningen har innebåret et alvorlig angrep på deres trygghet», skriver retten i dommen.

«Han har dog ikke vist en så særlig hensynsløshet og råhet at gjerningen skal bedømmes som grovt ran», heter det videre.

– Han kom inn gjennom vinduet tidlig om morgenen rundt klokken 04. Han hadde en kniv og spurte etter penger, sier en av de fem som var til stede i leiligheten til VG.

Lindén ble løslatt fra soning for kort tid siden.

 • Kriminalteknikere tok med seg terrassedøren fra åstedet på Majorstuen
 • Klubbleder i Mysen: - Han var en kjernekar

Les mer om

 1. Krim
 2. Ran
 3. Drap
 4. Vold

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Politiet: Svensk mann siktet for drap og ran

 2. NORGE
  Publisert:

  Politiet: Drapssiktet dro hjem til Uppsala samme dag som drapet

 3. NORGE
  Publisert:

  Interpol etterlyser Majorstuen-mistenkt med nye bilder

 4. OSLO
  Publisert:

  Majorstuen-drapet: Den siktede er pågrepet i Frankrike – kan ta måneder å utlevere ham

 5. NORGE
  Publisert:

  Makaveli Lindén erkjenner straffskyld for drapet på Majorstuen

 6. NORGE
  Publisert:

  Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstuen