En person omkommet og titalls personer skadet i trafikken søndag

En person mistet livet i en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Rogaland. Hele 18 personer ble skadet, tre av dem kritisk, i en bussulykke i Stryn.

21 personer ble skadet, fem av dem kritisk, etter at en buss og en minibuss kolliderte på fylkesvei 60 ved Staveneset i Stryn i Sogn og Fjordane søndag.

Det har vært flere alvorlige trafikkulykker i Norge søndag.

En person mistet livet i en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel ved Vigrestad i Rogaland. Politiet meldte først om ulykken klokken 14.18 søndag. Personen ble erklært død på stedet.

Ingen andre involverte er skadet, melder politiet. Andre involverte blir ivaretatt av kriseteam.

Turistbuss og minibuss kolliderte i Stryn

21 koreanske og belgiske turister ble skadet, fem av dem kritisk, da en turistbuss og en minibuss kolliderte i Stryn i Sogn og Fjordane. Ulykken skjedde like utenfor en tunnel på fylkesvei 60 ved Staveneset.

Politiet meldte om ulykken klokken 14.37 søndag.

– Kjøretøyene kolliderte front mot front. Undersøkelser tyder på at det er minibussen som har kommet over i motsatt kjørefelt, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet opplyste først at tre personer ble kritisk skadet og at disse befant seg i minibussen. Helse Førde melder senere at tilsammen fem personer er kritisk skadet.

Et redningshelikopter, to luftambulanser og en ambulansebil har fraktet de fem kritisk skadede til Førde sykehus og Haukeland universitetssjukehus.

Fylkesveien ble stengt en tid etter ulykken. Klokken 17.20 meldte Vest politidistrikt at et kjørefelt er åpnet. Klokken 18 ble hele veien åpnet igjen.

16 til legevakt

Turistbussen hadde 33 koreanske passasjerer, i tillegg til en litauisk sjåfør. Bussen kom kjørende mot Loen. I minibussen, som var på vei fra Loen, satt det fem belgiske passasjerer og en belgisk sjåfør, ifølge Halleraker.

Til sammen 16 personer som er lettere skadet, ble fraktet til legevakten i Stryn. Kommunen, Statens havarikommisjon for transport og Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

Trafikkulykke på Frøya

Tre personer ble fløyet med ambulansehelikopter til sykehus etter en trafikkulykke på Frøya i Trøndelag søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde i Ørnflaugveien på Norddyrøya helt nord i Frøya kommune. Bilen kjørte i en bergvegg. To av de skadede er i 20-årene, den tredje i 30-årene.

En av de involverte satt fastklemt i bilen og ble etter hvert frigjort. Alle ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Politiet mistenker promillekjøring.

Ulykke med bobil i Måsøy i Finnmark

Fire menn ble brakt til sykehus etter en trafikkulykke med en bobil i Måsøy kommune i Finnmark søndag morgen.

Politiet i Finnmark opplyser at ulykken skjedde på fylkesvei 889 i nærheten av Lillefjordbotn, og at det var fire menn i den norskregistrerte bobilen. Det er ikke meldinger om at flere kjøretøyer var involvert i ulykken.

Alle mennene ble fraktet til Hammerfest sykehus for behandling. En av dem har pådratt seg det som av sykehuset betegnes som moderate skader, mens de øvrige tre vurderes som lettere skadet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men politiet har opprettet undersøkelsessak.