Norge

Full strid etter beskyldninger i Bergensklinikkene

Onsdag ble fagdirektør og klinikksjef i rusorganisasjonen Bergensklinikkene suspendert. I kjølvannet har striden eskalert med anklager og trusler om rettssak.

Bergensklinikkene skal ha unnlatt å skrive ut pasienter som har forlatt klinikken og på den måten fått betalt ut mellom tre og fem millioner kroner for tomme sykehussenger.
  • og NTB

Klinikksjef Eva Løvaas og fagdirektør Kari Lossius sier til Bergensavisen at de fortviler over det de mener er en heksejakt fra sin nye direktør Ole Hope og styret i Stiftelsen Bergensklinikkene.

Onsdag meldte Bergens Tidende at Lossius og klinikksjef Løvaas var suspendert fra Bergensklinikkene, som mottar midler fra Helse Vest for å behandle ruspasienter.

Feil rapportering

Styreleder og administrerende direktør i Bergensklinikkene Finn Konow Jellestad sier til Bergensavisen at de suspenderte Lossius og Løvaas fordi det ble avdekket feil når det gjelder døgnrapportering.

– Vi har mistanke om at man har unnlatt å skrive ut pasienter som har forlatt klinikken. Så langt ser det ut til at avviket siden starten på 2017 kan være på rundt 1.000 døgn. Det vil si mellom tre og fem millioner kroner, sier Jellestad.

Han sier at de ikke mistenker svindel.

– Jeg tror dette mer dreier seg om forskjellige perspektiver på hvor lenge man kan ha tomme senger i behandlingen. Men vi må som sagt forholde oss til de rammene vi har. Vår vurdering er at de skulle ha sett eller rapportert annerledes, sier han.

Varsler rettssak

Løvaas og Lossius avviser anklagene og sier klinikkdirektør Hope har misforstått. De to varsler rettssak for å få jobben tilbake.

– Dette er regelrett trakassering. Vi skjønner ikke beskyldningene. Vi kommer til å kjempe denne kampen til siste slutt, sier Lossius.

Ifølge flere medier har ansatte ved Bergensklinikken og fagorganisasjoner uttrykt mistillit mot administrerende direktør Hope som tiltrådte i februar. Flere bekymringsmeldinger er sendt til styret.

Les mer om

  1. Helse Vest