Norge

- Påfallende mange mener barna ikke tåler gluten og melk

Hvert tredje barn har matintoleranse, men det er ifølge foreldrene. Diagnosetallene viser noe helt annet.

Det er tilfeller der barnet kun sitter igjen med en håndfull «trygge» matvarer. - Det sier seg selv at dette ikke er forenlig med god ernæringsstatus. I noen slike tilfeller kan selvdiagnostiseringen derfor grense til omsorgssvikt, sier ernæringsfysiolog. Foto: Scanpix/NTB scanpix

  • Kristine Grue Langset

Egne Facebook-grupper, forumgrupper og spørsmål til fagpersoner på utallige nettsteder. Ekspertene merker seg en økende interesse blant foreldre rundt kosthold, allergier og matintolleranse på vegne av barna. Nå er det særlig gluten og melk man er opptatt av.

— Det er påfallende mange som mener de ikke tåler gluten og melk, og man kan spørre seg hvor reelle foreldrenes diagnoser er, sier Vibeke Østberg Landaas, klinisk ernæringsfysiolog tilknyttet Rikshospitalet.

Les hele saken med abonnement