Vogntogsjåfør omkom i togkollisjonen på Rørosbanen

Én person er bekreftet død etter at en lastebil og et tog kolliderte på en planovergang på Rørosbanen torsdag ettermiddag. Flere andre skal være skadet.

Et tog har truffet en lastebil på Rørosbanen nord for Koppang. Det er meldt om personskader, men omfanget er ikke bekreftet, opplyser Innlandet politidistrikt.

– Det er sjåføren av vogntoget som mistet livet, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til NTB.

To andre personer er bekreftet skadd. Hoft forteller at de var ved bevissthet og er nå kjørt til Sykehuset Innlandet på Elverum med lettere til moderate skader.

Politiet arbeider nå med å varsle de pårørende til den omkomne, og teknikere fra politiet er på stedet for gjøre undersøkelser.

– Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og forhold knyttet til den omkomne, sier Hoft.

Evakuerer

Til sammen var det om lag 100 personer om bord i toget, som nå blir evakuert. De får tilbud om bistand ved Stor-Elvdal hotell på Koppang.

– Vi har begynt å kjøre passasjerer til evakueringssenteret. Men fortsatt er flere av passasjerene om bord og venter på videre transport, sier Hoft.

Det settes også opp busstransport for de passasjerene som ønsker videre transport.

Ruter knust

Politiet ble varslet om ulykken klokka 14.09. Ulykkestoget var på vei sørover og hadde akkurat krysset med nordgående tog da ulykken skjedde.

NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby var blant dem som tilfeldigvis var om bord i toget. Han sier til NTB at tre-fire ruter ble knust i sammenstøtet.

Strekningen blir stengt, og NSB satte i gang med å finne alternativ transport både til dem som var om bord i toget og andre som skulle reist med Rørosbanen.

– Et hjul har sporet av, og toget kan ikke flyttes sånn som det står nå, sier Lundeby.

Omfattende bergingsarbeid

Bane Nors pressevakt Harry Korslund opplyser at ulykken skjedde på en planovergang mellom Koppang og Atna. Han sier det vil ta tid å få ryddet opp etter ulykken.

– Som følge av sammenstøtet har togsettet sporet av med en aksel. Det betyr at vi har et omfattende bergingsarbeid foran oss, sier han til Østlendingen.

Trolig vil det ta mange timer før banen kan åpne igjen.

NSB melder at strekningen er stengt mellom Atna og Koppang, og at det er satt opp buss og taxi på strekningen.