Stenger 240 norske nettsider – lenket direkte til gamblingsider

Nettadresser som barneloppis.no og barneoya.no lurte brukere til utenlandske pengespillsider. Nå er 240 norske nettadresser stengt av Lotteritilsynet.

Lotteritilsynet sier pengespillreklamen på de norske domenene er ulovlig og villedende.

Tilsynet har slått til mot et nettverk av nettsider som er lenket til pengespill og har truet med dagbøter på 56.000 kroner.

I september i fjor ble det opprettet tilsyn mot 28 selskaper som er registrert i Storbritannia, alle med postboksadresse i Stockholm og samme kontaktperson, skriver Dagens Næringsliv.

Nettverket brukte forlatte og utgåtte domener som «barneloppis.no» og «lykkebarna.no» til å formidle lenker til pengespill. Nettsiden «barneoya.no», som var tidligere var knyttet til barnefestivalen Mini-Øya, er også blitt brukt til markedsføring av utenlandsk gambling. Også den gamle hjemmesiden til artisten Aasmund Nordstoga er blitt overtatt av nettverket.

– Denne saken er blant de største når det gjelder antall nettsider vi har reagert mot, sier seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes i Lotteritilsynet til DN.

Les også

Hevder over halvparten av norsk nettgambling nå skjer hos utenlandske aktører. – De tar feil, svarer Norsk Tipping.

Den forlatte nettsiden barneoya.no sendte internettbrukere til en utenlandsk gambling-side. Nå er siden blokkert av Lotteritilsynet.

Andre gang

De fant 240. no-domener som enten var lenket til kasino- og pengespillsider eller til sider som markedsfører pengespill.

– Vi reagerer på at det i den ulovlige markedsføringen av pengespill blir brukt nettsider som har et annet innhold enn det navnet skulle tilsi. Dette er både ulovlig og villedende, sier Kjelsnes, som sier tilsynet har reagert mot samme aktør to ganger tidligere.

Les også

Norges mest erfarne spillbyråkrat går over til «fienden»: – Vi kan ikke fornekte utviklingen

Blokkert

Det svenske domeneselskapet som håndterer kommunikasjonen for de 28 selskapene og hjelper kunder å ta hånd om domener, sier det har jobbet for at tilsynet skal bli fornøyd.

– Det skal ikke være slik at kunder vi har bryter med norske lover, sier direktør Rickard Vikström, som ikke ønsker å si hvem kunden hans er.

Norske ip-adresser er nå blokkert fra de 240 nettsidene.