Kongsberg-gruppen inngår avtale med Qatar – verdt flere milliarder kroner

Kongsberg-gruppen skal levere kommunikasjons- og styringssystemer for det qatarske forsvaret med en potensiell verdi på 15 milliarder kroner.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen og Nasser al-Naimi, administrerende direktør i qatarske Barzan Holdings, signerer samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering. Foto: Kongsberg Gruppen / NTB scanpix

Leveransen av «kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger» – blant annet en norskutviklet, avansert våpenstasjon – for 490 militære, pansrede kjøretøyer har et potensial i størrelsesorden 15 milliarder kroner fordelt på de neste åtte årene.

Leveransen inngår i et samarbeidsprosjekt med Qatar om teknologiutvikling innen forsvar, maritim industri og digitalisering, skriver Kongsberg-gruppen i en pressemelding.

Les også

Norge kan være på vei inn i EUs nye fond for våpenforskning

– Kjøretøysprogrammet vil bli Kongsberg-gruppens største enkeltavtale noensinne og medfører omfattende norsk verdiskapning og høyteknologiske arbeidsplasser i mange år fremover. Potensialet er i størrelsesorden 15 milliarder kroner. Om lag 15.000 norske årsverk og mer enn 170 norske små- og mellomstore virksomheter vil bli involvert i programmet over de neste åtte årene, sier konsernsjef Geir Håøy.

– Vi er i dag den verdensledende leverandøren av denne typen systemer, og er svært tilfredse med at myndighetene i Qatar velger våre løsninger, teknologi, sier Håøy.