timeglasslite-LXuo6KW8C0.jpg

Fikk en tredel av straffen i rabattUtdrag fra en fersk dom i Oslo tingrett: «Barna er blitt påført alvorlig psykisk skade. Barna har levd under et regime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold, og som etter rettspraksis utvilsomt kvalifiserer til en lengre ubetinget fengselsstraff». Barna ble slått med flat eller knyttet hånd, med et belte, med et vått håndkle, en langkost, en flaske, kastet glovarm kaffe på, stengt inne i et mørkt rom, tatt kvelertak på, og etterlatt ute i mørket på ukjent sted mens foreldrene kjørte av sted.

Firebarnsfaren ble dømt til to år og seks måneders fengsel, men en tredjedel — 10 måneders fengsel - ble gitt i rabatt fordi politiet hadde hatt et unødvendig tidsforbruk på to og et halvt år. Barnas mor hadde vært mindre aktiv i mishandlingen, og ble dømt til ett år og seks måneders fengsel. Åtte måneder av straffen ble gjort betinget.

timeglasslite-LXuo6KW8C0.jpg

Rabatt for 1,5 års sommelEn mor fikk betydelig strafferabatt fordi politiet hadde somlet i halvannet år med saken. Hun skulle etter rettspraksis hatt åtte måneders ubetinget fengsel for at hun gjennom fem år brukte vold mot sin sønn, fra han var 13 år gammel. Moren slo, dyttet og kløp ham, sperret ham inne, og krenket ham jevnlig ved å true med at hun skulle brenne ned huset når han sov, og at hun ønsket ham død, Hun slo også gutten i hodet med en stekepanne så han fikk et 3,5 centimeter langt kutt og begynte å blø.

Straffen ble 7 måneders fengsel, og rabatten besto dessuten i at tre måneder av dommen ble gjort betinget.

timeglasslite-LXuo6KW8C0.jpg

To års liggetid ga kortere straffTo års liggetid hos politiet ga en fire måneder kortere fengselsstraff for en far som var tiltalt for å ha brukt vold mot sin datter i tiårsalderen i en toårsperiode. Faren ville at jenta skulle gå med hijab, ikke bruke korte skjørt eller trange bukser, at hun måtte be jevnlig og at hun ikke skulle leke med gutter. Han slo henne med flat hånd, med en ledning, truet henne med vold, kastet henne over ende og krenket henne med å rope at hun bare kunne dø og andre nedverdigende utsagn. Saken ble anmeldt i mars 2011, den ble liggende urørt hos politiet i over ett år, og det ble først tatt ut tiltale i juli 2013.

Hålogaland lagmannsrett har nå dømt mannen til ti måneders fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget.

timeglasslite-LXuo6KW8C0.jpg

Ett års liggetid ga rabattEtt års liggetid hos politiet på Romerike førte til at en familiefar fikk fire måneder av fengselsstraffen på ett år og fire måneders fengsel gjort betinget. Mannen er dømt for psykisk og fysisk vold mot sin sønn fra han var fire år gammel og til han ble åtte år og saken ble anmeldt.

Gutten ble slått i bakhodet og andre steder på kroppen, faren tok kvelertak på ham, dro ham i ørene og truet med å kvele ham eller skjære av ham ørene.

Vi arbeider med totalt 50 dommer. Flere saker publiseres, etter grundige avveininger i hvert enkelt tilfelle om hvilken informasjon vi bør gjøre offentlig for å belyse samfunnsproblemet.