Kina: 28 personer knivdrept

28 mennesker skal ha blitt drept og 113 skadet da menn bevæpnet med kniver gikk til angrep på en togstasjon sørvest i Kina, melder NTB-AFP.

afp000678482-7TbBAHSWXB.jpg

Mennene skal ha gått til angrep sent lørdag kveld på ventende passasjerer på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen sørvest i Kina, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

28 mennesker skal ha blitt drept og 113 skadet, skriver nyhetsbyrået Xinhua på Twitter. Flere av de skadede skal være barn, melder China Daily.

Angrepet skal ifølge avisen ha vært en tilsynelatende velorganisert og planlagt «terrorhandling». Et vitne opplyser til Xinhua at angriperne var kledd i svart, og holdt lange kniver da de plutselig stormet stasjonen.

— Flere anholdt

Politiet skjøt og drepte fem av angriperne, ifølge lokale myndigheter. Flere mistenkte skal også være anholdt av politiet, og avhør av mennesker på stasjonen gjennomføres fortsatt, melder Xinhua.

Et stort område ble sperret av, men bilder på sosiale medier viste blodspor på stasjonsgulvet og medisinsk personell som tok seg av de skadede som lå på bakken. Det var også bilder av folk som samlet seg utenfor togstasjonen.

Ukjent motiv

Togpassasjer Yang Haifei sier til Xinhua at han sto og betalte for en billett da han så en gruppe mennesker storme stasjonen. De fleste var svartkledde og begynte umiddelbart å angripe folk rundt dem.

— Jeg så en person komme direkte mot meg med en lang kniv, og jeg sprang vekk, sier han.

Vitnet skal ifølge Xinhua ha pådratt seg skader i brystregionen og ryggen etter angrepet.

Yunnan-provinsen, som ligger sørvest i Kina, opplever sjelden voldsangrep av denne typen, og det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet for angrepet.