Gutt (16) døde etter å ha blitt tatt av snøskred i Agder

Personen som ble tatt av skredet i Åseral i Vest-Agder søndag, ble funnet etter mer enn tre timer under snøen og fraktet til sykehus. Politiet opplyser at en 16 år gammel gutt er død.

En person er tatt av snøskred i et fjellområde i Åseral i Vest-Agder. Luftambulansen er på stedet.

En 16 år gammel gutt er bekreftet omkommet etter å ha blitt tatt av et snøskred i Agder. Ifølge Fædrelandsvennen gikk skredet klokken 15.30 søndag ettermiddag.

– Vi har via operasjonssentralen i Vest politidistrikt fått opplyst at han ble erklært død klokken 22.20, opplyser operasjonsleder i Agder, Knut Odde, til avisen.

Snøskuterføreren var i et følge med cirka åtte personer. Han ble tatt av et skred i Signesdalen, nord for Lordehytta i Åseral.

Gutten ble hentet ut av skredet like før klokken 18 etter å ha blitt liggende i tre timer under snøen. Deretter ble han nokså raskt transportert til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med luftambulanse.

Ifølge Odde ble ikke personen og scooteren funnet sammen.

Pårørende er varslet. Den omkomne er bosatt i området.

Krisestab

Vedkommende var hjemmehørende i Åseral kommune, som har satt krisestab. Det ble søndag kveld holdt en samling i et av kommunens lokaler.

– Kriseteamet var til stede, og både de som var med på turen og involvert i letingen, var samlet for en gjennomgang, sier Odde.

Politiet fikk melding om at en person på snøscooter var tatt av et skred klokken 15.10 søndag.

Et mannskap på om lag 40 personer deltok i søket. Vedkommende var en del av et følge, og det var disse som varslet nødetatene om hendelsen.

100 meter bredt skred

Søkehunder, en luftambulanse og et SeaKing-helikopter deltok også i søket.

Ifølge politiet er skredet rundt 100 meter bredt og opp mot 200 meter langt. Skredet gikk i Signesdalen, nord for det private jaktslottet Lordehytta, skriver Fædrelandsvennen.

Skredet gikk langt fra folk, og politiet måtte bruke både helikopter og snøscooter for å komme frem til stedet, fortalte operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB like etter at meldingen om skredet kom inn.

– Fra skredet gikk til vi fant den savnede mannen, gikk det tre timer. Det er betydelig skred, som vi sjelden har opplevd her i Åseral, sier Kjell Ljosland, leder for letemannskapet, til Fædrelandsvennen.

– Det er tøft å stå i en slik aksjon, men det er tøffest etterpå. Det gjør et sterkt inntrykk i et lite bygdesamfunn der alle kjenner alle, sier han.