En mann omkom i båtulykke i Agder

En person omkom og en annen ble skadet i en båtulykke utenfor Tvedestrand lørdag. Ulykken skjedde i forbindelse med et båtrace.

Her foretar politiets kriminalteknikere undersøkelser på stedet hvor de to involverte mennene ble brakt til land. Ulykkesbåten har gått ned, opplyser politiet.

Ulykken skjedde ved Holmesund brygge i forbindelse med arrangementet Møkkalasset Cup, som er en offshoreregatta i Tvedestrand.

– Det fremstår nå som at båten har truffet en bølge og deretter gått ned, meldte Agder-politiet på Twitter lørdag ettermiddag.

Holmesund brygge ligger på Flosta i Arendal kommune.

Dødsfallet ble meldt i 14.30-tiden lørdag ettermiddag.

Til NTB opplyser politiet at det dreier seg om to menn, men verken alder eller hvor i landet de kommer fra er kjent. Begge skal imidlertid ha vært deltakere i regattaen, og det var kun de to i båten, som gikk ned etter ulykken.

Den andre mannen er fraktet til sykehus i Arendal. Skadeomfanget var ved 15.30-tiden ikke kjent.

Ordfører i Tvedestrand, Marianne Landaas, sier til TV 2 at den andre involverte ikke er hardt skadet.

Politiet: Skal få den hjelp

Kriminalteknikere arbeider lørdag ettermiddag med undersøkelser på stedet. I tilleg gjennomfører politiet avhør av flere vitner etter ulykken.

– Vi skal også sørge for at de pårørende får den hjelpen de trenger, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.

Tragisk hendelse

Arrangørene stanset båtracet som følge av ulykken.

Ifølge deltagere som Tvedestrandsposten snakket med etter racet, var det ikke spesielt krevende forhold på sjøen da ulykken inntraff.

Generalsekretær Tony Isaksen i Norges Motorsportforbund sier de jobber med å støtte pårørende og involverte i ulykken.

– Båtsporten er rammet av en forferdelig tragisk hendelse, og det er en tung stund for mange nå, sier Isaksen og legger til at det er en veldig stund for mange.

Krisestab

Tvedestrand kommune har satt krisestab etter dødsulykken lørdag.

– Psykososialt kriseteam er kontaktet, sier ordfører Marianne Landaas til Tvedestrandsposten.

Ifølge Fædrelandsvennen starter løpet i indre havn i Tvedestrand. Derfra gikk racet ut Oksefjorden forbi Holmesund brygge i Arendal kommune, før deltagerne snur.

Ifølge programmet skal det ha vært tradisjonell regatta da ulykken inntraff.