Tanket for under 10 kroner literen

Det var mulig å tanke for under 10 kroner literen denne helgen. Oljeanalytiker Sandrine Tørstad tror prisfallet på bensin vil flate ut.

Bensinprisen krøp under ti kroner literen flere steder i Norge i helgen.

Stasjonene føler hverandre på tennene og prisforskjellene er små. Flere stasjonseiere i Stavanger-distriktet forteller at de kjører hyppig rundt og følger med på nabostasjonenes priser. Det er krig om kundene.

Søndag kostet diesel og 95 blyfri bensin 9,99 kroner ved Jet-stasjonen ved Ullevål universitetssykehus i Oslo – som kanskje da var billigst i landet.

De siste månedene har bensinen kostet godt opp på 13-kronerstallet.

Men kommunikasjonssjef Kim Bye Bruun i Norske Shell tror ikke priskrigen kommer til å vare. Han viser til at veiledende pris på bensin er i dag 12,23 kroner og 12,25 for diesel.

– Så lenge de veiledende prisene ikke faller ytterligere, kan stasjonene ikke bli lenge på dagens nivå uten å tape penger, sier Bye Bruun til Stavanger Aftenblad.

Informasjonsleder i Statoil, Knut Hansen, sier til Aftenbladet at selskapet i dag setter ned sine veiledende priser med 10 øre for bensin og 5 øre for diesel.

Heller ikke han tror at stasjonene tåler bensinpriser under 11 kroner særlig lenge uten at de veiledende prisene følger etter.