Mann dømt for hatefulle ytringer mot islamister

En 52 år gammel mann fra Sandnes er i Jæren tingrett dømt for hatefulle ytringer etter å ha skrevet at «landssvikere og islamistknotter» må fjernes fra jordens overflate.

– Jeg mener dommen bekrefter at politiet er berettiget til å følge med på sosiale medier og til å slå ned på det vi mener er hatefulle ytringer, sa aktor i Jæren tingrett.

Utsagnet kostet 52-åringen 15.000 kroner i bot, skriver Stavanger Aftenblad. Uttalelsen falt på den åpne Facebook-profilen til Pegida-tilhenger Merete Hodne.

Mannen ble også dømt til å tåle inndragning av en salongrifle som han var i besittelse av, men som han ikke hadde tillatelse til å eie.

Saken kunne blitt løst utenfor rettssystemet, men 52-åringen nektet å vedta forelegget på 15.000 kroner. Aktor, politiadvokat Øyvind Haukland, ville ha 18.000 i bot, men retten mente 15.000 var nok.

Les også

Hun blir hetset for sin nye bunad

– Jeg registrerer at tingretten er enig i påtalemyndighetens vurderinger. Jeg mener dommen bekrefter at politiet er berettiget til å følge med på sosiale medier, og også til å slå ned på det vi mener er hatefulle ytringer, sier Haukland.

– På generelt grunnlag kan jeg si at hatefulle ytringer og ulovlig oppbevaring av våpen er en uheldig kombinasjon, sa han før saken kom opp for retten.

Les også

Hetsen av dette antrekket gjør meg flau over å være norsk | Jill Eldevik

Advokatfullmektig Trine Vabø, som var 52-åringens forsvarer, sa før saken kom opp at hennes klient erkjente de faktiske forhold.

– Det er han som har skrevet disse tingene, men han nekter straffskyld, sa hun til Rogalands Avis.