Norge

Etterligner Facebook

Det norske nettsamfunnet Biip.no gjør mye av det samme som suksessen Facebook for å tilfredsstille sine kravstore brukere.

Nettsamfunnet Biip har er i stadig utvikling for å tilfredsstille sine 285.000 brukere.

 • Christine Jensen

Heller nettsamfunn enn TV


— Vi er nødt til å videreutvikle nettsamfunnet kontinuerlig og er tilstede på mange forskjellige nettsamfunn for å få ideer, sier partner Eling Løken Andersen i firmaet Norsk Ideutvikling, som står bak Biip med over 280.000 registerte unge nordmenn.

Facebook, som har tatt Norge med storm denne våren, er et av de viktigste nettsamfunnene folkene bak Biip henter inspirasjon og ideer fra om dagen.

Lager nyhets-feed

— Vi etterligner Facebook mye. Akkurat nå holder vi på med å lage noe som ligner på historie-feeden man har i Facebook, hvor man kan se hva venner på nettsamfunnet har gjort av interesse, sier Løken Andersen, som håper å få ferdig den nye tjenesten innen tre-fire uker.

Utvikler på en dag

Det beste er imidlertid om slike nye ting kan lages på dagen. Hastigheten på videreutvikling av et nettsamfunn er nemlig svært høy. Det krever brukerne.

— Vi har utviklere som jobber på spreng hele tiden. Så fort vi ser noe på et annet nettsamfunn som vi også burde ha, kan det ta så lite som en dag å få det ferdig, forklarer Løken Andersen, som har innsett at Biip.no aldri kommer til å bli helt ferdig.

Med i studie

Biip-brukerne var nylig med i en studie om bruken av nettsamfunn utført av SINTEF. Les mer om resultatene fra studien her.

20 prosent har opplevd mobbing i nettsamfunnet sitt. Les mer her!

Flere artikler

 1. KULTUR
  Publisert:

  Nye regler for slanking og kosmetikk på Instagram

 2. KULTUR
  Publisert:

  – Jeg får sjelden utfordret standpunktene mine på Facebook

 3. KULTUR
  Publisert:

  Derfor har Facebook sluttet å lage disse filtrene etter terrorangrep

 4. KULTUR
  Publisert:

  Facebook varsler endringer: Nå vil de ha slutt på «tag en venn som...»

 5. KULTUR
  Publisert:

  – Facebook er blitt verdens største nettsamfunn fordi det er tannløst og ufarlig

 6. KULTUR
  Publisert:

  Nå forklarer Facebook hvordan de sletter og sensurerer