Norge

22 kongelige i dronning Sonjas 70-årsdag

Når dronning Sonja i neste uke feirer sin 70-årsdag på Sørvestlandet, vil 22 representanter fra de europeiske kongehusene være til stede.

Her er hele listen over de

Les også

Hele gjestelisten


Gjestelisten til dronning Sonjas fødselsdagsfeiring er klar, og representanter fra flere europeiske kongehus er bekreftet.

Fra Danmark kommer blant andre dronning Margrethe og hennes mann. Også kronprins Frederik kommer, men hans kone Mary har meldt avbud i siste liten.

Det svenske kongehuset stiller med kongen og dronningen, samt kronprinsesse Viktoria. Også kongens søster Desireé med ektemann og kongens tante Kristine deltar i feiringen.

Fra Nederland kommer dronning Beatrix og prinsesse Maxima, fra Belgia kommer kronprinsparet og fra Luxembourg kommer storhertuginnen, arvestorhertugen og prins Félix.

Dronning Sofia av Spania og prinsesse Elena med ektemann kommer ikke til å delta på selve fødselsdagen 4. juli i Stavanger, men er med på sørlandscruiset de følgende dagene.

De norske kongelige er selvskrevne gjester, og både kronprinsparet og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kommer. Det er ikke avgjort om deres barn skal være med på feiringen.

I tillegg kommer prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen og hennes mann Erling S. Lorentzen, samt prinsesse Astrid, fru Ferner sammen med Johan Martin Ferner.

Gjestelisten er ikke så lang som ved kongens 70-årsdagsfeiring tidligere i år.

Dronningen feirer sin 70-årsdag i neste uke. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Les mer om

  1. Kongelige