Politiet: Har sikret spor etter overfallsvoldtekt i Mandal

Politiet har funnet vesken til kvinnen som natt til søndag skal ha blitt overfalt, voldtatt og ranet i nærheten av Mandal sentrum.

På denne stien i nærheten av Mandal sentrum ble en kvinne overfalt, voldtatt og ranet natt i søndag. Foto: Jarle R. Martinsen / NTB scanpix

Vesken ble funnet på en parkeringsplass ved Mandal svømmehall ved 16.30-tiden søndag, melder Agder-politiet på Twitter.

I tillegg har politiet sikret spor på åstedet hvor kvinnen i 50-årene skal ha blitt overfalt, natt til søndag.

– Jeg vil ikke gå ut med hva som er funnet, men jeg kan bekrefte vi har sikret spor derfra, sier stasjonssjef Leif Vagle ved Mandal politistasjon, til Lindesnes Avis søndag ettermiddag.

Overfallet fant sted da kvinnen var på vei til campingen på Sjøsanden mellom klokken 2 og 3 natt til søndag, opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding.

– Dyttet ned i bekk

Kvinnen ble sendt til voldtektsmottaket, og søndag formiddag ble hun avhørt av politiet, skriver Fædrelandsvennen. Ifølge avisen skal hun ha blitt dyttet ned i en bekk.

Kvinnen, som ikke er hjemmehørende i Mandal, har beskrevet gjerningspersonen som en mann, lys i huden, sannsynligvis av utenlandsk opprinnelse og med mørk klesdrakt.

– Kvinnen var alene da dette skjedde. Hun har kommet ut fra Furulunden, og har deretter blitt tatt hånd om av en forbipasserende, sier Vagle til avisen.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker opplysninger fra vitner som kan ha sett eller hørt hendelsen, eller sett en mistenkelig person som kan knyttes til overfallet.

– Foreløpig har vi ingen mistenkte, og vi har heller ingen konkret opplysninger om personer som har vært i området, sier Vagle.

I tillegg til vesken som er funnet, ble kvinnen frastjålet nøkler til bil og hus.

Politiet meldte første gang om hendelsen klokken 2.38 på Twitter natt til søndag. (©NTB)