Norge

Grande: Har ikke tillit til Solum-Larsen

Selv om voldtektssaken mot tidligere Venstre-nestleder Helge Solum-Larsen er henlagt, sier partileder Trine Skei Grande at hun har mistet tilliten til ham.

Han har fratrådt sine tillitsverv fordi han har gjort et tillitsbrudd. Å bygge opp igjen tillit tar tid, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.
  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

Venstre-leder Trine Skei Grande mener Solum-Larsen uansett begikk et grovt tillitsbrudd da han haddesex med en 17 år gammel jente etter et parti-arrangement.

— Jeg mener tillit er noe det er lett å miste ogmye jobb å få. Å vinne tilbake tillit er en stor jobb, sier Grande tilAftenposten.no.

- Har du tillit til Helge Solum-Larsen i dag?

— Nei, han har fratrådt sine tillitsverv fordi hanhar gjort et tillitsbrudd. Å bygge opp igjen tillit tar tid, sier Grande.

Terje Breivik ble i vår valgt til ny 2. nestleder i Venstreetter Solum-Larsen. Grande avviser at Solum-Larsen kan velges til noen vervallerede på landmøtet våren 2013.

- Tillitsbrudd

- Straffesaken mot Solum-Larsen er nå henlagt.Tar du selvkritikk på at du så tydelig valgte jentas parti da saken sprakk ivinter?

— Nei, det jeg var klar på var at det som skjeddeden natta var et tillitsbrudd mellom ham og en ung deltager. Jeg har aldri tattstilling til selve anmeldelsen. Det var selve tillitsbruddet jeg forholdt megtil, og jeg skilte tydelig mellom disse tingene, mener Grande.

I dag sendte påtalemyndigheten ut en pressemelding der statsadvokat Harald L. Grønlien opplyser at beviskravene i saken ikke oppfylles, og den derfor henlegges på grunn av bevisets stilling.

- Han reagerer med glede og lettelse over at saken nå er avgjort, sier Solum-Larsens forsvarer.

Helge Solum-Larsen har hele tiden nektet straffskyld, men hans forsvarer Inger-Marie Sunde har tidligere uttalt at politikeren erkjenner at han oppførte seg «moralsk forkastelig» overfor en ung partifelle. — Han reagerer med glede og lettelse over at sakennå er avgjort, og at den endte med henleggelse slik han har håpet og trodd heletiden, sier Sunde til Aftenposten.no.

Vurderer å påklage

Solum Larsen har vært 100 prosent sykmeldt siden februar ogkommer ifølge Sunde ikke til å gi intervjuer selv i dag.

— Han har nå fokus på å forsøke å legge saken bakseg og møysommelig begynne å se litt fremover, sier forsvareren.

Begge parter har nå tre uker på seg til å vurdere eneventuell anke. Jentas bistandsadvokat opplyste tidligere onsdag at de vurderer å påklage henleggelsen, og vurderer også å søke om erstatning.

— Min klient var hos meg da vi fikk avgjørelsen. Hun er helt knust. Det er den mest dekkende beskrivelsen for hvordan hun har det nå, sier jentas bistandsadvokat Berit Johannessen.

Les også

  1. Henlegger saken mot Solum-Larsen