Solgte aksjene rett før Veidekke-saken sprakk
Den tidligere distriktslederen i Kolo Veidekke visste at hans opplysninger om prissamarbeid ville føre til kraftig fall i Veidekke-kursen. Han valgte derfor å selge familiens aksjer i selskapet like før nyheten sprakk.
Det var i forrige uke at Kringen sa at han i flere år hadde hatt et ulovlig samarbeid om asfaltanbud med konkurrenten NCC Roads i Midt-Norge. Foto: GLEN MUSK
– Jeg visste jeg satt på en bombe, sier Odin Kringen (64), den tidligere distriktslederen i Kolo Veidekke i Midt-Norge, til Dagens Næringsliv.
Det var i forrige uke at Kringen sa at han i flere år hadde hatt et ulovlig samarbeid om asfaltanbud med konkurrenten NCC Roads i Midt-Norge. Prissamarbeidet er blitt gransket av Konkurransetilsynet et års tid.
Fem millioner
Kringen forteller at han forsto at saken ville vekke betydelig oppmerksomhet – og slå ut på Veidekke-kursen. Like før nyheten om prissamarbeidet ble kjent, valgte han derfor å selge alle familiens aksjer til en verdi av rundt fem millioner kroner.
– Jeg visste hvilken katastrofe Veidekke var rammet av. Jeg skjønte at det ville få kursdrivende effekt når det ble kjent at lederne i et så velrenommert selskap hadde en kultur for å drive med prissamarbeid, sier Kringen.
Konsernsjef Terje Venold i Veidekke sa onsdag forrige uke at selskapet har deltatt i ulovlig prissamarbeid i Midt-Norge over flere år. Han avviste imidlertid at noen i konsernledelsen har visst om prissamarbeidet, slik Kringen hevder.
Økokrims bord
Odin Kringen forteller at familieaksjene ble solgt i to transaksjoner før saken ble kjent, og at størrelsen på posten gjorde at de fikk litt under markedspris. Ifølge Dagens Næringsliv kan Kringen-familien ha unngått et tap på rundt 300.000 kroner på å selge før prissamarbeidet ble kjent.
– Ut fra det Kringen sier, kan det se ut som om han har sittet på kursrelevant informasjon, men vi har ikke konkludert, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til avisa.
Økokrim ønsker ikke å kommentere saken, men førstestatsadvokat Arnt Angell sier den kan havne på Økokrims bord.
– Jeg er oppsagt, og må vel ha lov til å selge aksjene mine? Jeg har ikke dårlig samvittighet i hvert fall, sier Kringen selv.
Relevante artikler
Også disse vil bygge veier i Norge - sjekk hva de er anklaget for
Økokrim troppet opp hos Tine-leverandør
Bjørn Kjos får hjelp av John Fredriksen
IAG dropper bud på Norwegian, aksjen stuper
Korrupsjonssiktet selskap bygger Follobanen - slåss om E18-kontrakt
Økokrim starter etterforskning av DNB i forbindelse med islandsk fiskerisak