Norge

Varsler snø, sludd og glatte veier på fjellovergangene i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for fjellovergangene i Sør-Norge.

Farevarselet gjelder alle fjelloverganger sør for Jotunheimen. Bildet er tatt på Hardangervidda sist helg. Foto: Maria T. Pettrém

  • Maria T. Pettrém
    Maria T. Pettrém
    Journalist

Etter flere uker med varmt sommervær, har temperaturen sunket i hele Sør-Norge den siste uken. Nå varsler Meteorologisk institutt at det er ventet sludd- og snøbyger i fjellet de nærmeste dagene.

«Glatte veier i fjellet! I kveld og på fredag er det farevarsel for fjelloverganger i Sør-Norge.» skriver meteorologene på Twitter.

– Det er såpass kaldt i høyfjellet nå at regnbygene vil komme som sludd eller snø over 1000 meter, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Aftenposten.

Farevarselet gjelder alle fjelloverganger sør for Jotunheimen.

– Man bør tenke seg om

Mange er allerede i gang med Norgesferien og bruker bilen som fremkomstmiddel. De færreste biler er skodd for sludd, snø og isglatte veier på denne tiden av året.

Statsmeteorologen har en klar oppfordring til alle som skal krysse fjellet de nærmeste dagene.

– Vær obs på at veibanen kan fryse på nattetid og kjør etter forholdene. Man bør være bevisst på at værforholdene kan endre seg fort, sier han.

– Bør man unngå å kjøre over fjellet?

– Man bør i alle fall tenke seg om først. Det er en vurderingssak, sier han.

Faren for snø og glatte veier er størst det neste døgnet, men metereolgen vil ikke utelukke at det kan komme mer snø og sludd i helgen.

Les mer om

  1. Snø
  2. Fjell
  3. Vær