- Jeg trodde min siste time hadde kommet

Sjåfør Sol Dolmseth (66) slapp unna med noen blåmerker da bilen og hengeren hennes smalt inn i fronten på vogntoget på E6 ved Åsen.

— Jeg er bra mørbanket. Jeg er gul og blå som et Europa-kart, sier 66 år gamle Sol Dolmseth fra Salsnes i Fosnes kommune.

Forrige onsdag var hun på vei hjem til Nord-Trøndelag med et flyttelass som hun hadde kjørt fra Førde-distriktet i Sogn og Fjordane. I en sving på E6 sør for Åsen gikk det fullstendig galt.

Hengeren veltet, tok med seg bilen til Sol og det hele smalt inn i fronten på et møtende vogntog.

- Jeg så døden i hvitøyet, og var sikker på at min siste time hadde kommet, sier Dolmseth til Adressa.no.

Ektemann kom lenger bak

66 år gamle Sol Dolmseth er glad for at hun hadde englevakt forrige onsdag

Noen biler lenger bak kom hennes mann, Torbjørn Dolmseth. Han kom over bakketoppen og fikk se kaoset på veien.— Man tenker jo det verste når man ser noe sånt. Jeg var lettet da det viste seg at hun var i god behold. Hun må ha dobbelt opp med skytsengler, sier han.

— Torbjørn fikk seg et sjokk og jeg tror det satt i ham noen dager også, sier hun.

Sol ble fraktet til Sykehuset Levanger, men der ble det ikke funnet noen fysiske skader. Hun ble utskrevet samme dag.

- Jeg hadde englevakt, det kunne ha gått mye verre. Like etter ulykken klarte jeg ikke tenke på noe. Jeg skalv som et aspeløv, sier hun.

Har vært yrkessjåfør

Både Torbjørn og Sol har sett videoen, og de har to teorier på hva som kan ha skjedd. De tror det enten var punktering eller et kraftig vindkast som forårsaket ulykken. Ekteparet hadde stoppet for å spise i Malvik og da sjekket de hengeren uten å finne noe uvanlig.

- Lasten var godt festet med strammebånd og vi hadde kjørt hele veien fra Vestlandet uten noen problemer. Lasten besto av noen møbler og pappesker. Gud skal vite at jeg hadde kjørt i noen skarpe svinger før Åsen, sier Dolmseth, som anslår at farten var rundt 60 km/t på ulykkestidspunktet.

Hun har hatt førerkortet siden 1976, og elleve år senere tok hun sertifikatet for buss. Hun kjørte rutebuss på Østlandet i tolv år. Dolmseth er med andre ord godt vant til å kjøre på norske veier, men nå er hun skeptisk til å sette seg bak rattet.

Les også

Her smeller hengeren inni fronten på vogntoget

— Jeg har ikke kjørt siden onsdag, men med tid og stunder kommer jeg sikkert til å sette meg i sjåførsetet igjen. Man tror jo alltid at det ikke skjer meg, men det kan det faktisk gjøre, sier 66-åringen.Politiet i Levanger kunne ikke uttale seg om saken onsdag. Dolmseth forteller at hun ikke har vært til noe formelt avhør ennå.