En innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse etter Palmesus

En person som arbeidet under årets Palmesus-festival, er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse. Personen er utenfor livsfare.

En person som arbeidet under året Palmesus-festival er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Personen ble lagt inn på Arendal sykehus på lørdag, skriver NRK.

–Vi ble informert mandag formiddag om at én person i crewet til Palmesus er lagt inn på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse, sier festivalsjef Leif Fosselie.

Palmesus ble arrangert fredag og lørdag i Kristiansand. Nå arbeider festivalledelsen med å informere alle som arbeidet under festivalen om hendelsen.

De rådfører seg med kommunelegene i Arendal og Kristiansand og vurderer å informere alle deltakerne som var på festivalen.

– Det er fem personer som har jobbet sammen med den smittede på fredagen. Vi har snakket med hver enkelt av dem. Ingen av dem har noen symptomer, sier Fosselie.

Hjernehinnebetennelse er en smittsom sykdom som kan være dødelig. Sykdommen smitter via spytt. Typiske symptomer er høy feber, stivhet i nakke, nedsatt bevissthet, kvalme og brekninger, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

– Det er sjeldent at det kommer flere smittetilfeller etter at en person er smittet, sier kommuneoverlege Preben Aavitsland i Arendal.