Norge

Hull trekker Jarstein-budet

Championship-klubben har trukket sitt bud på landslagskeeperen.

 • Ntb

Fredrikstad avsluttet sesongen hjemme mot Molde. 9215 tilskuere møtte opp for å støtte FFK. Først på overtid ble Østfold-klubbens håp knust. I et desperat forsøk på å få 1-0 sendte Fredrikstad keeperen Jon Masalin med i angrep på en corner. Det endte med Molde-kontring, rødt kort til FFK-veteran Hans Erik Ramberg og straffespark som Davy Claude Angan satte i mål. Tre minutter på overtid var Angan servitør da Daniel Berg Hestad la på til 2-0 for seriemesterne.

Tapet tar Fredrikstad ned i 1. divisjon. FFK har ni seriegull og 11 cupmesterskap. Nå bytter den ærverdige klubben plass i divisjonssystemet med Østfold-rivalen Sarpsborg. FFK har i flere år slitt voldsomt med dårlig økonomi. Et nedrykk gjør ikke den situasjonen bedre.

Eliteseriedebutant Sandnes Ulf unngikk direkte nedrykk, men må etter 1-3-tap mot Aalesund ut i kvalifisering mot Ull/Kisa for å unngå et kortest mulig opphold på øverste nivå. Dobbeltoppgjør mot Arne Erlandsens robuste Ull/Kisa onsdag og lørdag venter. Sandnes Ulf har imponert i høst, men feilet da det gjaldt som mest. Ett poeng manglet for å unngå omspill.

13 uten seier

Hønefoss har avsluttet sesongen elendig. 13 kamper uten seier ble fasit, men toppseriestatuen ble reddet selv om det søndag ble 1-4 hjemme mot Rosenborg. HBK sto i fare for å miste ett poeng for å ha benyttet keeperen Steve Clark uten gyldig arbeids— og oppholdstillatelse. Fredag kom beskjeden om at ringerikingene likevel fikk beholde poenget. Riku Riski scoret Hønefoss' mål i en kamp der RBK etter hvert hadde full kontroll.

Ulrik Flo og Ørjan Hopen scoret hvert sitt mål da Sogndal slo Brann 2-0 på Fosshaugane. Med tre poeng sikret SIL plassen på øverste nivå. 34 poeng holdt til 12.-plass. Flo hogg til på en retur like før pause, mens Hopen var frampå etter en kontrakt sju minutter før slutt.

Start og Sarpsborg rykker opp fra 1. divisjon.

Sluttstilling:

 1. Sogndal 34
 2. Hønefoss 33
 3. Sandnes Ulf 32
 4. Fredrikstad 30. (©NTB)
Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Knut Olav Åmås' favoritter

 2. NORGE

  Utredet i tre måneder, men sjekket ikke grunnforhold

 3. NORGE

  Rombarn holdes hjemme fra skolen etter drapsforsøk

 4. NORGE

  Utredning foreslår tiltak som kan kutte utslipp tilsvarende 40 millioner tonn CO2 over ti år

 5. NORGE

  Statsministeren uten svar på Waras framtid i regjering

 6. NORGE

  – Follobanen er et prosjekt uten styring og kontroll