Norge

- Tenkte ikke at det var galt

Rundt hundre yngre jenter – iført utfordrende latex-antrekk – er blitt fotografert av en 44 år gammel hobbyfotograf i Ålesund. Selv mener han at han ikke gjorde noe ulovlig.

 • Einar Welle

— Jeg la aldri skjul på hva jeg drev med og tenkte aldri at jeg gjorde noe galt, fortalte trebarnsfaren da han forklarte seg i Sunnmøre tingrett mandag ettermiddag.

Mannen er tiltalt for å ha fremstilt seksualiserte bilder av barn. Blir han funnet skyldig, risikerer han tre års fengsel. Tiltalen omfatter fotografering av 37 jenter, som politiet har klart å identifisere etter å ha gått gjennom PC-er og fotoutstyr hos mannen. Men tiltalen omfatter bare en del av hans virksomhet. Mannen skal ha tatt flere hundre tusen bilder av minst 100 forskjellige jenter.

Bildene viser jentene i det som politiet har beskrevet som «seksualiserte posisjoner» med fokus på rumpe, skritt og øyne. Det skal ikke være snakk om nakenbilder, men bruk av tettsittende og elastiske antrekk.

Les også

Hobbyfotograf på tiltalebenken

— Men jentene fikk selv velge antrekk. Det var ikke noe jeg tvang på dem, hevdet han i retten.

Avviste press

Mannen er i en turnusjobb som medfører fri i flere uker sammenhengende. I retten fortalte han hvordan han i 2006 ønsket å ta opp fotografering som hobby. Han leide et lokale som fungerte som et studio. I dette studioet har han over flere år fotografert jenter mellom 15 og 18 år, til han ble pågrepet i februar 2012.

44-åringen kom i kontakt med jentene via sosiale medier, sin egen webside – eller rett og slett gjennom jungeltelegrafen. I retten hevdet han at de fleste jentene virket å være fornøyd med bildene. Mange skal ha kommet tilbake for å få tatt flere bilder.

— Ingen av jentene snudde i døren, og den var alltid åpen. Etterpå publiserte flere av jentene bildene på sine egne Facebook- og bloggsider, understreket han i retten.

Ubehagelig for sønnen

Med et par unntak snakket han aldri med foreldrene til jentene om fotograferingen. På spørsmål fra retten avviste han at han hadde advart jentene om å fortelle om fotograferingen. Ryktene om virksomheten hans nådde imidlertid sønnen hans – som var i samme alder som jentene. I sin vitneforklaring tidligere på dagen forklarte sønnen at han ikke hadde likt at faren tok bilder av jenter han kjente og gikk på skole sammen med.

— Men det må være opp til jentene selv, svarte han sønnen.

Tirsdag begynner vitneforklaringene til 15 jenter som er blitt fotografert av mannen.

Vold og trusler

Hobbyfotografen står også tiltalt for beføling og uanstendig adferd mot noen av jentene. Dette avviste han i retten. Han avviser også punktene i tiltalen som omfatter vold og trusler mot sin tidligere samboer og deres eldste sønn.

— Jeg kan være hissig, men jeg kjenner meg ikke igjen i forklaringene om at jeg skal ha slått dem.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  - Den dummeste loven som noen gang er skrevet

 2. NORGE

  18-åring omkom i MC-ulykke på Romerike

 3. NORGE

  Mann kritisk skadet etter knivstikkingen på Oslo S mandag

 4. NORGE

  Politiet anker frifinnelsen av Stella Mwangi

 5. NORGE

  De er psykisk ustabile og skader seg selv. Hjelpen er å bli låst inne på en glattcelle.

 6. NORGE

  NRK: Schumann risikerer ny forvaringsdom