60.000 la ut på søndagstur på DNTs nasjonale turdag

Det ble ny deltakerrekord da over 60.000 mennesker deltok på Den norske turistforenings nasjonale turdag søndag.

Statsminister Erna Solberg besøkte DNT Oslo & Omegn på Breivoll søndag. Det ble ikke tid til en padletur for denne gang, men kanskje når valget er over. – Dette er en virkelig en perle for det nære friluftslivet, sier Solberg.

– Vi har hatt en fantastisk dag med aktiviteter, turer og bålkos over hele landet, sier generalsekretær Dag Terje Solvang i DNT.

Han sier det ikke er tvil om at interessen for friluftsliv er stor og viser til at de har hatt en økning på 10 prosent i antallet familiemedlemmer hittil i år.

– Friluftsliv er en nøkkel til å få med mange av dem som i dag er inaktive, og DNT ser at det er spesielt stor etterspørsel etter friluftstilbud i nærheten av der folk bor. Vi har i dag 170 ulike arrangement over det ganske land takket være våre engasjerte medlemsforeninger og frivillige, og vi håper politikerne kan hjelpe oss å tilrettelegge for enda mer aktivitet, sier Solvang.

Les også

På fjellferie i sommer? Her er ni ukjente perler

Gir mye glede

En av dem som deltok på DNTs store turarrangement søndag, var statsminister Erna Solberg (H), som besøkte Kom deg ut-dagen på Breivoll gård innerst i Bunnefjorden i Ås kommune i Akershus.

– En tur i skogen kan by på så mye, det gir deg naturopplevelser og fysisk aktivitet. Det gir massevis med glede og økt livskvalitet, og det er bra for helsen – både den fysiske og den mentale, sier Solberg.

Hun oppfordrer alle til å tenke på om det er noen i nærmiljøet, på arbeidsplassen eller skolen som hadde blitt glad for å bli invitert med på tur.

– Det skal ikke så mye til, men det betyr så mye. Og det er et viktig bidrag til sosial inkludering i hverdagen, sier Solberg.

Les også

I helgen åpner Turistforeningen to nye steder i Oslo-området