Norge

Firemannsbolig nedbrent i Bodø. Savnet person gjort rede for.

Et bolighus med fire leiligheter ble totalskadd i en brann på Mørkved i Bodø natt til søndag.

  • NTB

En person var savnet etter en brann i en firemannsbolig på Mørkved i Bodø natt til søndag, men er nå gjort rede for. Boligen er totalskadd.

Den savnede personen var på besøk et annet sted, opplyser politiet i Nordland.

Firemannsboligen er nær nedbrent. Brannmannskaper jobbet søndag morgen med etterslokking.

– Vi kan ikke gjøre krimtekniske undersøkelser her før det har fått stått ei stund, sa operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt til NTB i 7.40-tiden søndag.

Fem beboere

Meldingen om brannen i firemannsboligen kom inn til nødetatene like etter klokka 2 natt til søndag. Ved 4.30-tiden var brannen under kontroll.

I alt fem personer er registrert bosatt i de fire kommunale leilighetene på adressen. De øvrige beboerne er gjort rede for.

Vitner har opplyst at brannen startet i en leilighet i andre etasje, der personen som var savnet, bor.

Eksplosjonsartet brann

– Det var naboer som meldte fra om en eksplosjonsartet brann klokka 2.11, sier vaktkommandør Bent Krister Osbakk ved 110-sentralen Nordland til NTB.

For sikkerhets skyld ble naboene i 18 boliger i nærområdet evakuert, men ved 4-tiden søndag kunne de fleste gå tilbake til hjemmene sine.

– Heldigvis er det lite vind i natt, og vindretningen er gunstig med tanke på spredning, sa operasjonsleder Remi Johansen i Salten politidistrikt tidligere søndag.

Les mer om

  1. Bodø