Fotgjenger fikk 12.000 i bot for å skade syklist

Mannen hisset seg opp over at syklisten brukte på gangveien, ikke sykkelstien, og sendte henne over ende.

Det var i midten av juni i fjor at mannen gikk langs gangstien ved Strindveien i Trondheim. Den fornærmede kvinnen kom syklende i motsatt retning, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett, skriver Adressa.

Den tiltalte mannen forklarte i retten at han fikk øye på syklisten et godt stykke før de møttes. Han ble sint på fornærmede fordi han mente hun burde bruke sykkelveien i stedet for gangstien.

Dette bildet viser gangstien og sykkelveien der hendelsen skjedde. Tiltalte tok selv bildet, ifølge dommen.

Holdt ut armen

En stund før de passerte hverandre pekte tiltalte mot sykkelveien og ropte «bruk sykkelveien», eller lignende. Fornærmede forsøkte å passere tiltalte på kanten av gangveien, mot sykkelfeltet, ifølge dommen.

Retten mener det er bevist at tiltalte holdt ut den ene armen med vilje slik at armen traff syklisten eller sykkelen hennes. Dommerne mener i tillegg at mannen gjorde dette for å hindre at hun syklet på gangveien.

Skadet syklist: «Traumatisk opplevelse»

Syklisten veltet og ble liggende i sykkelfeltet. Hun fikk skrubbsår på hånden, albue og kne. Hun fikk også en skade i tommelen. Syklisten fortalte i retten at hun opplevde hendelsen som traumatisk.

Den tiltalte mannen nektet straffskyld og forklarte at fornærmede syklet inn i hånden hans mens han pekte.

Retten trodde ikke på hans forklaring, og fant det bevist utover enhver rimelig tvil at han hadde holdt ut armen. Mannen ble derfor dømt til å betale en bot på 12 000 kroner, samt saksomkostninger på 1000 kroner.

Les mer om sykling og bøter: