Norge

Mer enn tjue våpen stjålet på Eidsvoll

Minst tjue våpen ble natt til mandag stjålet etter at en bil kjørt inn i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus.

Politiet bekreftet torsdag at mer enn tjue våpen forsvant i innbruddet hos en våpenhandler på Dal i Eidsvoll natt til mandag. Våpentyvene er fortsatt på frifot.

  • NTB

– I forbindelse med våpentyveriet på Dal natt til mandag 31. juli, kan jeg bekrefte at det ble borttatt et tjuetalls våpen fra BørseLars våpenforretning, uten at jeg ønsker å utdype det nærmere. Vi etterforsker saken bredt og har foretatt en rekke vitneavhør og tekniske undersøkelser som vi nå analyserer. Vi ønsker fortsatt tips i saken på vår tipstelefon 63 96 92 68, sier lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Espen Sandvold, i en pressemelding.

BAKGRUNN: Politiet har funnet fluktbilen etter våpentyveriet på Dal i Eidsvoll

Han sier videre at han ikke vil kommentere saken ytterligere på det nåværende tidspunkt.

Står uten mistenkte

Tyvene kom seg inn i våpenforretningen ved å kjøre en mørkeblå Audi stasjonsvogn gjennom en garasjeport. Denne bilen, en Audi 2006-modell, ble stående igjen på stedet etter tyveriet. Bilen ble stjålet i Drøbak 18. juli.

De stakk fra stedet i en mørkegrå Audi A7. Denne bilen ble senere funnet på Østre Hurdalsveg ved Nebbenes kafeteria i Eidsvoll.

Tidligere var politiet usikre på om det dreide seg om en eller flere gjerningsmenn. Men funnet av flere biler gjør at politiet er sikre på at de nå leter etter flere personer.

  • LES OGSÅ: Høyskolelektor tatt med 900 gram amfetamin og flere stjålne våpen

Politiet står uten mistenkte, og ingen er pågrepet.

– Vi jobber med å sammenligne denne saken med andre saker nasjonalt. Dette er en stor sak, sa Sandvold til NTB tirsdag.

Les mer om

  1. Eidsvoll
  2. Politiet
  3. Våpen