Drapsforsøket ved Furuset kirke: Drosjesjåføren kan få endret status i saken

Drosjesjåføren meldte til politiet og kjørte den hardt skadede mannen til Ikea. Nå kan han få status som fornærmet i saken. Mannen som ble skutt, ønsker ikke å la seg avhøre av politiet.

En mann ble skutt utenfor Furuset kirke tirsdag ettermiddag. Politiet har så langt ikke pågrepet noen etter hendelsen.

En norsk statsborger i 20-årene ble tirsdag ettermiddag funnet skutt utenfor Ikea ved Furuset, øst i Oslo. Han ble skutt utenfor Furset kirke, men ble fraktet av en drosjesjåfør i en brun drosje til varehuset Ikea, 5 minutter unna.

Den samme drosjesjåføren varslet politiet. Men politiet vil ikke si om skuddene ble avfyrt inne i en bil eller ute. De holder imidlertid kortene tett til brystet om motiv, våpen og antall skudd som ble avfyrt.

Tilstanden til mannen som ble skutt, er onsdag stabil. Politiet er kjent med ham fra før og ser på saken som et drapsforsøk. De vil ikke si noe om de jakter en navngitt gjerningsperson.

– Han vil bli forsøkt avhørt i dag, opplyser Ingebjørg Hansen, fungerende leder drapsseksjonen i Oslo politidistrikt til Aftenposten onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld melder TV 2 at Hansen sier at fornærmede ikke ønsker å la seg avhøre av politiet.

Hun vil ikke svare på om mannen ble skutt med ett eller flere skudd eller hvilket våpen som ble brukt.

– Det ønsker vi ikke å uttale oss om så tidlig i etterforskningen, opplyser hun til Aftenposten.

Kan få ny status

Drosjesjåføren som kjørte mannen fra Furuset kirke til Ikea, ble tirsdag avhørt som vitne. Men det kan endre seg. Og han kan få status som fornærmet i saken sammen med mannen som er skutt, opplyser Hansen.

Sjåføren meldte fra klokken 12.20 tirsdag ettermiddag og kjørte den hardt skadede mannen til inngangen ved varehuset Ikea Furuset.

Drosjen der mannen ble funnet, er tilknyttet drosjesentralen Sentrum Taxi.

– Det er ikke blitt utløst alarm fra denne bilen, sa Khan.

Politiet mener det er en relasjon mellom gjerningspersonen og mannen som ble skutt, men de vil ikke si hvilken relasjon dette er. De mener det også er for tidlig i etterforskningen til å si noe om hva som kan ha vært motivet for drapsforsøket.

Ingebjørg Hansen, fungerende leder drapsseksjonen

Så drosje i høy hastighet

En nabo som bor ved Furuset kirke, fortalte Aftenposten at hun hørte ett skudd. Hun gikk til vinduet for å se hva det var. Da så hun en brun drosje i høy fart med passasjerdøren åpen.

– Den kjørte veldig fort, og det var to personer i bilen, sa naboen, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde.

– Jeg skulle hente datteren min i barnehagen rett etterpå. Det er veldig skummelt, sa hun.