Norge

Troms Frp vil frata asylsøkere verdisaker

Asylsøkere bør fratas penger og gjenstander verdt over 10.000 kroner for å finansiere drift av asylmottak, mener årsmøtet i Troms Frp.

– Schengen-avtalen har vist seg ikke å fungere. Det må vi ta konsekvensene av, sier Per-Willy Amundsen, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
  • Ntb

— Hvis vi tenker på de eldre som kommer på institusjon, der tar vi opptil 85 prosent av det de har av inntekter for å finansiere. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at vi også innkasserer de pengene fra dem som har med seg mye penger, sier leder Geir Are Winther i Fremskrittspartiet i Troms til NRK.

Lignende forslag har vært lagt fram blant annet i Danmark, der regjeringen har tatt til orde for at politiet skal kunne kroppsvisitere asylsøkere og frata dem verdisaker verdt mer enn 3000 kroner.

Erna Solberg om Storskog-trøbbelet:

Les også

- Det er alltid problemer med å returnere folk, fordi folk har et ønske bli her

Sykkelforbud

Årsmøtet i Troms Frp vedtok også flere innstrammingsforslag som blir tatt videre til landsmøtet i partiet. Blant annet ønsker Troms Frp et forbud mot å krysse Schengens og Norges yttergrense til Russland med sykkel samt en opphevelse av Schengen-avtalen.

Én av deltakerne på årsmøtet var Per-Willy Amundsen, statssekretær i Kommunal— og moderniseringsdepartementet. Han forklarer vedtaket slik:

— Schengen-avtalen har vist seg ikke å fungere. Det må vi ta konsekvensene av. En opphevelse vil medføre en annen grensekontroll, noe som vil gi oss bedre kontroll over mennesker som tar seg inn i landet.

Børge Brende:

Les også

Regner med å få returnere 700 av 5400 til Russland

Interessert i politikk? Her er ukens Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk:

Les også

  1. Russisk busselskap: Norge har liste klar på 280 avviste asylsøkere som skal til Russland