Drapssiktet mann varetektsfengslet i fire uker

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept en mann i 50-årene i Sarpsborg, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

En mann i 30-årene er siktet og ble lørdag varetektsfengslet for drapet på en mann i 50-årene. Avdøde ble onsdag funnet i en leilighet i Sarpsborg.
  • NTB

Mannen i 30-årene, som er siktet for å ha drept en mann i 50-årene i Sarpsborg, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

Den siktede er fra Sarpsborg-området og var bekjent av den drepte mannen i 50-årene.

Den siktede ble i Nedre Romerike tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to er med medieforbud.

– Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til kjennelsen, sier mannens advokat Kristin Morch lørdag ettermiddag.

– Det ble gjennomført et kort avhør i går kveld, og flere avhør skal gjennomføres neste uke, legger hun til.

Pågrepet fredag

Til tross for at mannen ikke har erkjent straffskyld, samtykket han til varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt i en pressemelding lørdag.

Den siktede mannen ble pågrepet etter at politiet gjennomførte flere etterforskningsskritt, opplyser Svarholt.

Det var onsdag denne uken at politiet fant mannen død i leiligheten sin i Sarpsborg sentrum. Politiet ble varslet av en person som har en relasjon til avdøde.

Rapport til uken

– Da politiet kom til leiligheten, var det helt opplagt at avdøde hadde vært død en stund, og da mener jeg flere dager, sa Svarholt til NTB fredag.

Den rettsmedisinske rapporten som vil konkludere med et nøyaktig tidspunkt for drapet, ventes i løpet av neste uke.