Norge

Forbud mot homoterapi forsinket

Trine Skei Grande lovet et homoterapiforbud våren 2021. Men forbudet lar vente på seg. Det er mulig det ikke kommer før etter stortingsvalget neste høst.

– Jeg er opptatt av at utredningsarbeidet skal gjøres grundig og bygge på et solid faglig grunnlag, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V). Foto: Berit Roald / NTB

 • NTB

Seksuell reorientering, også omtalt som homoterapi eller konversjonsterapi, er forsøk på å endre en persons seksuelle legning fra å være homofil eller bifil, til å bli heterofil.

I et svar til Stortinget om hvorfor arbeidet drøyer, peker kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) blant annet på «Covid-19-situasjonen». Det gjorde han også til Vårt Land i juli, skriver avisen torsdag.

– Per nå kan ikke regjeringen fastslå når dette er ferdigstilt, opplyser Raja i et skriftlig svar til Stortinget.

Det var SVs Freddy André Øvstegård (SV) i Stortingets familie- og kulturkomité som utfordret Raja i et skriftlig spørsmål til å gjøre rede for når Stortinget kunne forvente at et forbud mot konverteringsterapi er ferdig utredet.

Rajas forgjenger i departementet, Trine Skei Grande (V), lovet i 2019 at et forbud skulle være på plass våren 2021, men fortsatt gjenstår utredningen, deretter en vanlig høringsrunde, før et eventuelt lovforslag kan bli sendt over i Stortinget.

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Abid Raja skjelte ut Trine Skei Grande da han ikke ble statsråd i 2018.

 2. POLITIKK
  Publisert:

  Grande holdt Raja utenfor ledersamtaler

 3. POLITIKK
  Publisert:

  Født fri i hardt vær: Raja og Grande lovet penger til stiftelsen før den eksisterte

 4. KULTUR
  Publisert:

  Nye milliarder fra Raja til kultursektoren

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Trine Skei Grande: – Gleder meg til å bli lokalpolitiker

 6. POLITIKK
  Publisert:

  Trine Skei Grande advarte partiet mot maktkamp og renkespill.