Norge

Mange tips etter brannen i Moelv

Mange har tipset politiet etter brannen i Moelv der to menn ble funnet døde i forrige uke. Politiet tror noe kriminelt ligger bak.

To personer ble funnet døde etter brannen i et næringsbygg i Moelv. Politiet tror de står overfor en kriminalsak.
  • NTB

Politiet i Innlandet etterlyste tirsdag vitneobservasjoner og bilførere med kamera på dashbordet som hadde gjort opptak gjennom Gjøvik sentrum forrige tirsdag. Etterforskningen av saken pågår med bistand fra Kripos og på flere steder rundt Mjøsa.

Politiet melder onsdag at de har mottatt en rekke tips.

– Etterforskningen pågår for fullt, og hovedhypotesen er fremdeles at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med brannen. Politiet venter fortsatt på en rekke analysesvar, sier politiadvokat Nina Helmersen Østvold i en pressemelding.

En 43-årig mann og en annen mann i 40-årene fra Gjøvik ble funnet døde i ruinene av det brannherjede lageret på Moelv forrige onsdag. 43-åringen hadde da vært meldt savnet siden dagen før. Det skal ha vært en konflikt mellom de to mennene, men det er uklart om flere personer kan ha en rolle i saken.

Politiet har ikke gått ut med noen dødsårsak eller dødstidspunkt for noen av dem etter at de mottok den foreløpige obduksjonsrapporten.

Etterforskningen går nå ut på å lage en fullstendig tidslinje i saken slik at politiet kan forstå hva som er skjedd. Det er samlet inn et omfattende teknisk materiale, og det var i den sammenheng politiet etterlyste videoopptak fra Gjøvik sentrum fra tirsdag 29. september og fram til brannen ble oppdaget på Moelv ved 7-tiden morgenen etter.

Les også

  1. Moelv: Brannhund markerte i ruinene