Politiet bekrefter: To omkom i husbrann

Nordland politidistrikt bekrefter at to personer er funnet omkommet etter en boligbrann i Mosjøen natt til søndag.

Brannvesenet jobber med slukningsarbeid etter en brann i et hus i Mosjøen i natt.

– Det er grunn til å tro at de to som er funnet er de to som tidligere var savnet. Politiet har vært i kontakt med pårørende og informert om dette, opplyser operasjonsleder Tommy Bech.

Politiet opplyser at de har iverksatt etterforskning og er i gang med vitneavhør. Ut over søndagen vil det bli gjort tekniske undersøkelser på stedet.

Etterlyser vitner

Nordland politidistrikt meldte om brannen i Tordenskjolds gate i Moelven litt før klokka ett natt til søndag. Huset har vært overtent, men rett etter klokka to meldte brannvesenet at de hadde kontroll. Søndag morgen var det vakthold ved brannruinene i påvente av at det skulle være mulig å gå inn for å gjøre søk og tekniske undersøkelser.

– Vi er interessert i å få kontakt med folk som kan ha gjort observasjoner i forbindelse med brannen. Film og bilder av brannen er også av interesse for oss, uttaler operasjonsleder Bech.

To personer ble også sendt til sykehus med skader.

Mannen som ble berget ut fra brannen, er alvorlig skadd og får helsemessig oppfølging ved Universitetssykehuset i Tromsø.

En fjerde person, som hentet ut den skadde, ble også sendt til sykehus lokalt for en sjekk, men er utskrevet.

Kontakter pårørende

Politiet arbeidet søndag morgen med å kontakte pårørende til de to som var savnet, og som trolig er de omkommede. Begge har, ifølge politiet, en tilknytning til huset som er delt i en eierdel og en utleiedel. Hvor i huset brannen har oppstått, kunne ikke politiet kommentere søndag morgen.