Norge

- Ba datteren bli surrogatmor

ELVERUM (Aftenposten.no) 25-årig datter sier hun skulle få 60.000 kroner for å stille som surrogatmor for sin overgrepssiktede mor(46) og hennes samboer(64).

25-åringen (t.v.) hevder moren tilbød henne 60.000 kroner for å være surrogatmor for henne og samboeren. Her er hun i samtale med bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen.
  • Per Annar Holm
    Per Annar Holm

Les også :

Tirsdag var turen kommet til et sentralt vitne i den omfattende overgrepssaken fra Alvdal.

Det er den hovedtiltalte morens 25-år gamle datter som skulle forklare seg for retten, men først ble en telefonsamtale mellom henne og moren spilt av. Morens advokat Steffen Brandstad hadde i forkant forsøkt å hindre at denne telefonsamtalen skulle bli spilt av for retten.

I den drøyt femten minutters lange telefonsamtalen spør moren flere ganger om datteren kjenner noen smågutter som liker damer over 40 år, men det er tydelig at moren er svært ruset.

Så kom 25-åringen selv i vitneboksen.

Etter at Alvdal-saken kom opp for retten har 25-åringen levert en annen anmeldelse — nemlig for overgrep uført av sin eldre bror og tidligere stefar - men disse forholdene presiserte Sorenskriver Urdahl at retten ikke ønsker å høre om i denne sammenheng.

- Beholde barnet

Kvinnen forklarte seg om vanskelig oppvekst med vold og overgrep. I en alder av 15 år ønsket hun blant å anmeldte en stefar til barnevernet i Alvdal, men saken skal ha blitt stanset av en ansatt på barnevernet i Gjerdrum.

- Én gang tilbød mamma meg 60.000 kroner for å være surrogatmor for henne og samboeren. Jeg skulle få 30.000 kroner da, og så 30.000 kroner til når «jobben» var gjort. Så skulle de overta barnet, forklarte hun.

— Jeg var veldig redd for hva som skjedde med de to yngste søsknene mine, sa kvinnen.

25-åringen fortalte ellers om mange ubehagelige opplevelser med flere av ekskjærestene til moren. Alt dreide seg om sex, og hun opplevde dette som meget plagsomt.

Les også :

Da Nord-Østerdal tingrett ble satt på Elverum i formiddag begynte bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen med å be om en offentlig unnskyldning for at hun i retten i går hadde overumplet et vitne (28) med å vise en video dette vitnet ikke visste om. Denne videoen viste viste den hovedtiltalte moren (46) i badekaret med dette vitnets sønn.

I ettertid har politiet forsikret henne om at intet tyder på at moren(46) hadde forgrepet seg på denne lille gutten.

Les også

  1. - Far forlenget egne barns lidelser med ti måneder

  2. Tre vitner kjemper for å slippe

  3. Sorenskriver vil pågripe vitner

  4. Barn ba overgriper om å stoppe

  5. Skal ha gått nakne rundt, og kledde av besøkende barn

  6. Nektet å forklare seg etter møte med mor

Aktor Iris Storås, politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo og forsvarer Steffen Brandstad i Nord-Østerdal tingrett i formiddag.