Norge

Politiet har ikke identifisert avdøde fra brannsted i Skien

Politiet har fortsatt ikke kunnet identifisere personen som ble funnet død i et turområde på Meierkollen ved Gulset i Skien tirsdag ettermiddag.

Politiet i arbeid ved brannstedet ved Gulset i Skien.
  • NTB
Den døde kjøres fra området. Foto: Theo Aasland Valen / NTB scanpix

Telemarkspolitiet hadde pressekonferanse ved sin leder Dag Størksen tirsdag kveld. Han opplyser at Kripos bistår i arbeidet med identifisering av den avdøde, men at politiet foreløpig ikke har tatt stilling til om de vil be om videre bistand.

Det har foreløpig ikke vært mulig å fastslå verken alder eller kjønn på avdøde. Størksen sier det ikke er noen savnetmeldinger av nyere dato i Skien eller Grenlands-området.

Politiet holder alle muligheter åpne og kan ikke verken bekrefte eller avkrefte at det er snakk om en kriminell handling.

– Vi er forsiktig med å låse oss til hypoteser. Det kan være selvforskyldt eller snakk om et drap, sier Størksen til Varden.

Den avdøde ble kjørt bort fra stedet først rundt klokka 20 tirsdag kveld.

Fant avdød midt i brannområdet

Tirsdag ettermiddag varslet en turgåer om en brann i terrenget ved Meierkollen nær Gulset utenfor Skien. Brannvesenet og politiet rykket ut, og det ble konstatert at det befant seg en død person midt i brannområdet.

– Det ble observert at det var noe påfallende rundt denne brannen slik at også politiet rykket ut. I tilknytning til brannen ble det funnet en død person, sier Størksen til Telemarksavisa.

Har tipstelefon

Politiet har foretatt vitneavhør av turgåere og brannmenn og foretar nå rundspørring i området. I tillegg er krimteknikere og hundeekvipasjer på stedet.

Politiet er svært interessert i observasjoner gjort av folk i området, og de har opprettet et eget telefonnummer for tips. Nummeret er 47696200.

Sørøst politidistrikt meldte om skogbrannen klokken 14.10 tirsdag.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Brann
  3. Skien