Narkotikanettverk med trolig årelange leveranser til Nord-Norge avdekket

Politiet har avdekket et narkotikanettverk som skal ha smuglet store mengder heroin og kokain fra Oslo til Tromsø siden 2018. 11 personer er siktet.

Politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.

– Dette nettverket fremstår som godt organisert med tilhørende logistikk for frakt av narkotika og kontanter, som har forsynt Troms med heroin i flere år, sier politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt.

Etterforskningen, som startet i fjor høst, har vært rettet mot ni aktører mellom 20 og 50 år. De fleste er norske statsborgere som tilhører et somalisk miljø. Flere av dem har vært varetektsfengslet i ulike tidsrom siden august.

– Det er beslaglagt større mengder heroin og amfetamin i Tromsø og Oslo i forbindelse med etterforskningen, hvorav det største enkeltbeslaget er cirka 700 gram heroin på en privatadresse i Tromsø, sier Myrvoll.

20 kureroppdrag i fjor

Det ble gjennomført koordinerte pågripelser og ransakelser i mai og juni i fjor. Antatt hovedmann og en annen ble pågrepet i Oslo, mens ni andre ble pågrepet i Bodø og Harstad, skriver Avisa Oslo.

Myrvoll sier til avisa at det også er gjort beslag av flere kilo hasj. Likevel er det ikke størrelsen, men aktiviteten over lang tid som er mest interessant.

– Bare i 2020 er det avdekket om lag 20 kureroppdrag nordover fra Oslo. Det er snakk om en omsetning for flere millioner kroner, sier han.

11 er siktet

I alt er elleve personer siktet i saken. Flere av dem bor i Nord-Norge og skal ha vært involvert i behandlingen av penger eller mottak av heroin eller amfetamin ment for videresalg.

Politiet mener at nettverket har distribuert store mengder heroin i Nord-Norge i flere år.

Etterforskningen er i en avsluttende fase. Saken vil etter hvert bli oversendt påtalemyndigheten.