Minoritetspolitiker anmelder homo-uttalelser

Også islamsk råd tar avstand fra dødsstraff-uttalelsene.

Mohyeldeen Mohammad, som holdt hovedappellen under den muslimske demonstrasjonen mot Dagbladet i Oslo fredag, sier til Klassekampen at homofile må drepes.

Les også:

Den profilerte minoritetpolitikeren Amir Payan anmelder nå uttalelsene til Mohyldeen Mohammad, der han forsvarer steining av homofile.

— Mohyldeen Mohammad uttalelser er umeneskelige og som et gufs fra fortiden, skriver Payan i klagen til likestillings- og diskrimineringsombudet.

Payan ble nylig permittert fra sine verv i SV og bystyret i Bergen etter uttalelser der han sammenliknet regjeringens deportasjoner med «nazipolitikk».

— Skal vi kunne sikre en vellykket fremtid for våre barn og våre barnebarn i en verden som blir mer og mer multikulturell må ekstremister som Mohyldeen Mohammad slåes hardt ned på, mener Payan.

— Han er nå anmeldt til politiet, sier Payan i en e-post til Aftenposten.no.

Homofile i Høyre tar avstand fra anmeldelsen.

— Jeg kan ikke se at politianmeldelse bidrar til debatten. Dette handler om ytringsfrihet, og selv om ytringene er avskyelige og sårende, gjør de større skade på den som ytrer dem, enn på de av oss som de retter seg mot, sier Jon Ole Whist, talsperson for Åpne Høyre.

Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener.
Mohyeldeen Mohammad til Klassekampen om steining av homofile i Somalia.

LLH anmelder

Landsforeningen for lesbiske og homofile, bifile og transpersoner (LLH) politianmelder også den muslimske demonstranten Mohyeldeen Mohammad.

– Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt til NTB.

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

– Fortjener dødsstraff

Mandag sier han i et intervju med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia, som nylig steinet en mann til døde.

– Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen .

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

Muslimsk støtte

– Islamsk Råd Norge tar avstand fra de radikale holdninger som Mohyeldeen Muhammad fremviser, sier generalsekretær Shoaib Sultan i IRN.

– Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan. Han legger til:

– Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.