Norge

Åmli-drapet: Ber om fire ukers varetekt for samboerpar

Politiet vil be om fire ukers varetekt, to av ukene i full isolasjon, for Åmli-paret som er siktet for forsettlig drap.

Politistasjonssjef i Arendal, Jan Sverre Krogstad og politiadvokat i Agder politidistrikt, Vanja Bruvoll, på pressekonferansen der de informerte om et par fra Åmli i Aust-Agder er siktet for forsettelig drap på et familiemedlem.Foto: Frank Johannessen / Agderposten / NTB scanpix

Politiet undersøker en eiendom på Åmli i Aust-Agder onsdag, etter funn av en død person dagen før. Et samboerpar er siktet for forsettlig drap i saken. Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

Et oransje telt er satt opp på gårdsbruket i Simonstad der politiet fant en død person tirsdag. Et samboerpar er siktet for forsettlig drap i saken. Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

Åmli 20170215. Politiet undersøker en eiendom på Åmli i Aust-Agder onsdag, etter funn av en død person dagen før. Et samboerpar er siktet for forsettlig drap i saken. Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix

Politiet i Agder opplyste onsdag at de fant avdøde i Åmli kommune tirsdag. Samme dag pågrep politiet mannen i slutten av 30-årene og kvinnen i slutten av 40-årene som nå er siktet for drap eller medvirkning til drap. De fremstilles for varetektsfengsling i Aust-Agder tingrett i Arendal torsdag formiddag.

Politiadvokat Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt opplyser til NTB onsdag kveld at slik saken står nå vil de be om fire ukers varetekt for begge de siktede. For to av ukene vil politiet be om fullstendig isolasjon.

Den avdøde mannen er i midten av 40-årene og skal være kvinnens bror. Funn på stedet

På en pressekonferanse onsdag opplyste politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad i Arendal at det er funn på åstedet som gjør at de tror de står overfor et drap. Avdøde, som er kjent av politiet fra tidligere, er sendt til obduksjon, og politiet venter å få bekreftet identiteten i løpet av kort tid.

Politiet vil ikke si noe om hva slags funn de har gjort eller om avdøde bar preg av å ha vært død lenge, men Kripos er kontaktet og vil bistå med kriminalteknikere og i den øvrige etterforskningen.

Kilder opplyser til VG at mannen skal ha blitt skutt og drept i slutten av november i fjor. Ifølge avisen skal han deretter ha blitt partert før de siktede skal ha gjemt levningene på gårdsbruket i Åmli.

Politiet har vært på åstedet i Åmli siden tirsdag og har etterforsket det som begynte som en savnetsak i flere uker.

Kvinnens forsvarer, advokat Ole Devold, sier til VG at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Hun er siktet for forsettlig drap, men erkjenner ikke skyld for dette. Så får vi se om siktelsen endrer seg etter hvert, sier han og legger til at det ikke var hun som meldte broren savnet.

Den siktede mannens forsvarer, advokat Øyvind Aakerøy, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken eller si noe om hvordan hans klient stiller seg til siktelsen.

– Slik etterforskningen står nå, har vi ikke noen ytterligere pågripelser i saken, men etterforskningen utvikler seg hele tiden, så vi vurderer dette fortløpende, sier Bruvoll. Tidligere straffedømt

Politiet opplyser at alle de involverte er etnisk norske med tilhørighet i Aust-Agder og at de nå vil foreta sine undersøkelser i Åmli kommune. Politiet i Agder opplyser at avhørene skulle fortsette utover onsdag kveld, samtidig som dekriminaltekniske undersøkelsene på åstedet fortsetter.

Den drepte mannen var ifølge VG tidligere straffedømt flere ganger og skal ha vært en del av et belastet miljø på Sørlandet. Han skulle vært inne for å sone i fengsel denne måneden etter en dom i fjor for tyveri, brudd på våpenloven og narkotika, men Kriminalomsorgen fikk ikke kontakt med ham.

Søsterens samboer er også tidligere straffedømt, skriver avisen.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Samboerpar siktet for drap på familiemedlem i Åmli

 2. NORGE

  To drapssiktede menn i varetekt i Trondheim

 3. NORGE

  Drept kvinne på Romerike er identifisert - flere vitner avhørt

 4. NORGE

  Politiet har kniven som ble brukt til drap på Romerike

 5. OSLO

  Siktede etter Bjørndal-drapet varetektsfengslet i fire uker

 6. NORGE

  Mann pågrepet og siktet for drap på kvinne i Åsane