Tiltale: Drepte kona mens barna sto og så på

En 35 år gammel mann er tiltalt for å ha drept ektefellen under særdeles skjerpede omstendigheter og for grov mishandling av sine tre barn.

10. juni 2015 rykket politiet ut til åstedet på Ulven i Oslo etter at mannen hadde ringt og fortalt at han hadde drept ektefellen.

Mishandlingen av barna skjedde ifølge tiltalen da ekteparets tre mindreårige barn sto og så på mens faren knivdrepte moren.

Barna var fire, fem og ti år gamle da de ble vitne til at faren deres med stor kraft knivstakk deres egen mor gjentatte ganger i ryggen, brystet og magen.

«Han erkjenner ikke straffskyld. Han er svært fortvilet over det som har skjedd og kan ikke forstå at han står bak dette, samtidig som han innser at det ikke kan være noen annen gjerningsperson», skriver forsvarer Brynjar Meling i en tekstmelding til Aftenposten.

Forsøkte å redde moren

Det eldste av barna, en gutt som på drapstidspunktet var ti år gammel, skal ha forsøkt å redde morens liv. Men faren dyttet bort gutten og fullførte ugjerningen.

Drapet skjedde i en leilighet på Ulven ved 22-tiden den 10. juni 2015. Politiet ble kontaktet av mannen som skal ha sagt at han akkurat hadde drept sin kone.

Da nødetatene kom frem til familiens leilighet, var kvinnen fortsatt i live, men hun døde kort tid etterpå.

Ekteparet kom til Norge fra Irak på slutten av 1990-tallet.

Vil være sammen med barna

Mannen har sittet i varetekt siden drapet skjedde, mens barna er ivaretatt av andre. Han har gitt uttrykk for at han opplevde tilværelsen i varetekt og ventetiden foran rettssaken som en enorm belastning.

Meling sier at 35-åringen sørger over tapet av sin kone og det barna er blitt påført.

Mannen har senere fått anledning til å ha samvær med barna sine, men har ikke vært fornøyd fordi han har ønsket å være mer sammen med dem.