Norge

Drapssiktet i Steinkjer fengslet i fire uker

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin far i Steinkjer, er varetektsfengslet i fire uker. Han blir trolig overført til psykiatrisk sykehus.

En 24 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept sin far i dette boligstrøket i Steinkjer torsdag. Foto: Jan Arne Austad / NTB scanpix
  • NTB

Den første uken i varetekt er 24-åringen underlagt isolasjon og medieforbud, opplyser politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon til NTB fredag ettermiddag.

– Vi regner med at siktede blir overført til Brøset psykiatriske sykehus i løpet av helgen, opplyser Haugdahl.

Fengslingsmøtet, som begynte klokken 13 fredag, ble holdt i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer. Den 24 år gamle mannen er siktet for forsettlig drap på sin far, som var i 60-årene.

Siktede ble avhørt sammen med sin forsvarer torsdag kveld. Politiet har uttalt at han forklarte seg greit om saken, men har foreløpig ikke ønsket å gå nærmere inn på detaljer fra avhøret.

– Vi fortsetter etterforskningen i helgen med å avhøre vitner og avdekke et eventuelt motiv. Det er førsteprioritet nå, sier Haugdahl.

Erkjenner faktiske forhold

Mannens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier til NRK at 24-åringen skal ha innrømmet å ha forvoldt farens død, men at det ikke ligger noen erkjennelse av straffskyld i denne innrømmelsen.

En rettspsykiater har gjort en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede. Psykiateren antar at 24-åringen var psykotisk i handlingsøyeblikket, opplyser politiadvokat Kåre Svepstad til NRK.

Politistasjonssjef Haugdahl opplyser at rettspsykiatere vil gjennomføre en mer omfattende undersøkelse av siktede etter at 24-åringen er overført til Brøset. Når denne undersøkelsen vil gjennomføres, er imidlertid foreløpig uvisst.

På åpen gate

Drapet torsdag ettermiddag skjedde på åpen gate i et rolig boligstrøk i Steinkjer. Flere personer var vitne til det som utspant seg. Faren døde kort etter at han skal ha blitt slått med en stump gjenstand, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge avisa tilhørte avdøde Steinkjer menighet av Jehovas vitner, der han hadde vært forstander.

Politiet i Trøndelag fikk først melding om at en mann var alvorlig skadd etter en voldshendelse i boligfeltet klokka 14.14. De ankom stedet seks minutter senere der de fant den skadde og pågrep sønnen.

Faren fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde. Politistasjonssjef Haugdahl sa på en pressekonferanse i Steinkjer torsdag kveld at politiet har funnet det de antar er drapsvåpenet. Politiet ber folk som kan ha informasjon i saken, ta kontakt.

Sterkt preget samfunn

Haugdahl omtaler drapet som en familietragedie som har rammet mange. Ordfører Bjørn Arild Gram i Steinkjer sier at naboer og kommuneansatte er sterkt preget av voldsepisoden.

– Jeg tror alle i Steinkjer er ganske sjokkert over at dette har skjedd, sier Gram til NRK.

Kommunens kriseteam er iverksatt for familien, naboer og forbipasserende.

(©NTB)