Aktor har i all hast fått laget rapport om Bertheussens USA-tur

Forsvarerne til Laila Anita Bertheussen dokumenterte nylig at hun har gått en del om natten. Fredag fortalte aktoratet at disse skrittene ble tatt i USA. Der er det kveld når det er natt i Norge.

Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo tingrett.

Helseappen på Laila Anita Bertheussens Iphone er gang på gang blitt omtalt i rettssal 250 i Oslo tingrett.

Appen registrerte skritt på nattetid både da parets bil ble nedtagget i desember 2018, og da bilen til Bertheussen og Wara ble påtent natt til 10 mars i fjor.

Aktoratet mener at skrittene viser at Bertheussen var aktiv da hendelsene fant sted. Forsvaret har derfor dokumentert at Bertheussen også har tatt mange skritt på nattetid andre netter.

I kjølvannet av forsvarets dokumentasjon av nattlige skritt, hastebestilte aktoratet en rapport fra PST. Rapporten ble klar torsdag kveld. Etter lunsjpausen fredag ble rapporten presentert i retten av politioverbetjent Martin Bøyum i PST.

Forsvaret har tidligere vist skrittdata fra blant annet 27. desember 2014. Bøyum lag frem dokumentasjon på at hun var i Florida den aktuelle dagen. Bøyum har til og med lagt frem bilder fra New York nyttårsaften, fire dager senere.

På grunn av tidsforskjell på seks-ni timer mellom Norge og USA, avhengig av hvor i USA man er, mener aktoratet at skrittene ble tatt tidlig på kvelden.

Også skrittdata fra februar 2015 ble vist frem av forsvaret. PST har nå dokumentert at Bertheussen var i Mexico i den perioden. Mexico ligger i samme tidssoner som USA.

Når det gjelder bevegelse en natt i midten av april 2015, fant ikke PST noe forklaring.

Også i juli 2018 var Bertheussen i USA. Det forklarer hvorfor det ble registrert skritt på mobiltelefonen hennes på nattetid da.

Forsvarer Bernt Heiberg tok deretter frem en lang liste med datoer der det ble vist at det var nattlig aktivitet på helseappen til Bertheussen.