Scientologi-topp bryter med bevegelsen

Norges fremste scientolog bryter med bevegelsen han har klatret til topps i.

  • Heidi Ertzeid

På sin hjemmeside tar Geir Isene skarp avstand fra bevegelsen han sluttet seg til i 1984, og siden klatret til det aller høyeste nivå i, skriver Dagbladet.

«Jeg kan ikke lenger være en del av en organisasjon hvor ledelsen lyver, trakasserer og undertrykker den frie vilje hos sine medlemmer», skriver Isene.

— Dumt at folk skal presses

Han tar videre et oppgjør med kommersialiseringen innen bevegelsen.

— Man kan ikke sette likhetstegn mellom Scientologikirken og L. Ron Hubbards filosofi og lære. Jeg synes det er helt greit å ta betalt for tjenester, men at folk skal presses til å betale er dumt, skriver han.

Lei av løgnene

Isene har sett seg lei på løgnene innen organisasjonen.- I motsetning til hva vi blir forledet til å tro, er ikke Scientologikirken den raskest voksende religionen i verden. - Hva mener du er årsaken til at det har gått galt med Scientologibevegelsen? - Det blir bare spekulasjoner, men gir du folk nok makt, skjer det saker og ting, sier Isene. Isene er Niva OT VIII, scientologenes høyeste tilgjengelig nivå, noe som ifølge Dagbladet gjør ham til en størrelse internasjonalt.

- Et valg han må stå for

Scientologibevegelsen ser ingen dramatikk i at Isene forlater organisasjonen.- Et valg han selv må stå for, sier talsmann for Scientologibevegelsen i Norge sier Mathias Fosse.