- Ikke dårlig samvittighet

Fagforeningsleder Arne Johannessen mener konflikten var nødvendig.

Arne Johannessen var hyppig i mediene under politikonflikten.

Les også:

— At det fikk konsekvenser for deler av politiets arbeid, viser at man har gjort seg avhengig av at politiet jobber overtid for å nå målene. Vi kan ikke ha et politikorps som må jobbe frivillig og pålagt overtid for å berge statistikken, sier Johannessen.

Snart ett år er gått siden han og staten ble enige om ny arbeidsavtale for politiet. Selv om det var travelt, og han hadde stor personlig belastning gjennom den ti måneder lange konflikten, mener han det var verdt det.

— Ja, det var det absolutt. Det var en vellykket gjennomføring av en viktig fagforeningskamp. Dette handler om å ta medlemmenes frustrasjon på alvor, sier han.

Gamle synder

Johannessen mener det var på tide å sette medlemmenes situasjon på dagsorden etter mange år med det han kaller synder fra flere regjeringer.

— De som bør ha dårlig samvittighet for situasjonen til politiet, er alle de ulike regjeringene. Justisminister Knut Storberget skal ikke ha skylden alene, mener han.

Selv om det gikk hett for seg mellom Johannessen og staten, har han et greit forhold til både ministre og politidirektør Ingelin Killengreen.

— Vi har et avklart forhold, sier han. Men Johannessen mener at enkelte miljøer ikke har glemt det som skjedde, og ønsker å ta igjen.

- Hvilke miljøer tenker du på?

— Det ønsker jeg ikke å utdype nærmere, svarer han.

Selv om politikonflikten er avsluttet, er det nye kamper mellom politiet og staten. Pr. i dag står rundt 200 nyutdannede politifolk uten jobb, ifølge Politiets Fellesforbund.

— Det er nye kamper hele tiden, men det dreier seg om det samme. Dårlig politisk håndverk over mange år.